Angajatii din Sanatate in somaj! 3-5% din personalul directiilor si a caselor de sanatate ar putea intra in somaj!

Procentul celor care ar putea intra in somaj ,dupa reorganizarea direcțiilor si a caselor de sanatate, nu va depasi 3 – 5% , potrivit primelor estimari. somajul celor din Sanatate

„DSP-ul respectiv ramane la nivel de birou la nivelul judetului, restul personalului, cu atributii, pleaca la consiliul judetean. O parte din atributii, prin descentralizare, le trecem la autoritatile locale. O alta parte din atributii, cu unii specialisti de pe plan judetean, le ducem la nivel de regiune. Unii medici si asistentii care nu isi mai gasesc locul in directia de sanatate publica au locuri de munca – nici nu va imaginati cat de multe sunt – in spitale, la alti operatori de servicii medicale care cauta astazi medici si asistenti medicali. (…) Si probabil ca vor fi 3-5% din cei care intr-adevar nu vor avea unde sa lucreze si vor trebui sa mearga in somaj”, a precizat Eugen Nicolaescu, Ministrul Sanatatii, citat de agerpres.ro.

Oficialii din Sanatate incearca in prezent sa gaseasca, impreuna cu Ministerul Muncii, soluții pentru angajații care vor fi disponibilizați, precum  si platile compensatorii.

„Important este ca prin reorganizarea şi restructurarea unor asemenea celule deconcentrate ale Ministerului şi ale Casei putem intr-adevar sa debirocratizam, sa flexibilizam, sa apropiem serviciile autoritatilor publice de cetatean si totodata putem sa identificam economiile si sa le utilizam”, a mai precizat Nicolaescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *