Adidasi pentru fotbal de sala

Alegerea incaltamintei potrivite este esentiala atunci cand practicam orice sport, iar acest lucru este valabil si in cazul fotbalului, deoarece putem juca pe diferite tipuri de suprafete, iar atunci incaltamintea adecvata pentru fiecare din ele va asigura atat performantele asteptate cat si siguranta si evitarea riscului accidentarii. Din fericire, oferta bogata de modele existente pe piata inseamna ca nu veti avea probleme. Pentru jocul in spatii interioare este obligatorie achizitionarea unor adidasi de fotbal pentru sala. Acestia sunt astfel realizati incat contactul cu suprafata de joc, fie ea gazon artificial sau suprafata plana, sa fie cat mai bun, permitand atat performantele de joc optime cat si derularea lui in siguranta, fara a aluneca. De asemenea o alta cerinta este ca talpa acestora sa nu deterioreze suprafata salii sau sa lase urme. De accea niste adidasi care ar fi potriviti pentru jocul in camp, nu ar fi potriviti si in interior, datorita crampoanelor care ar face ca piciorul sa alunece, ducand la accidentari, dar si la zgarierea terenului de joc.

Urmariti deci ca adidasii pe care ii achizitionati sa aiba specificat ca sunt cu destinatie de indoor sau IN. De regula, talpa incaltarilor pentru interior este plana, si prezinta modele de striatii, gandite sa asigure aderenta necesara, ea fiind necesara pentru o accelerare si o decelerare buna, cat si pentru manevre rapide.

Fiecare companie importanta din domeniu va avea modele pentru fotbal de sala, si incercandu-le veti putea concluziona care este cel mai potrivit pentru voi. Este important ca talpa acestora sa fie din cauciuc foarte rezistent, iar modelul de striatii de pe aceasta sa duca la o tractiune cat mai buna, acest factor fiind foarte important in alegerea modelului potrivit.

In functie de pozitia in care jucati, ofensiva, defensiva, portar, vor exista anumite modele care sa fie mai potrivite. Astfel, adidasi de fotbal pentru sala folositi de atancanti sunt de obicei mai usori, pentru a permite manevre rapide, cu o suprafata mai neteda pentru a controla mai bine mingea. Cei folositi pentru defensiva in schimb vor trebui sa fie mai rezistenti, acestia suportand o uzura mai mare in momentul in care aparati impotriva oponentului. Protectia piciorului si durabilitatea incaltarii sunt esentiale in acest caz.

Datorita miscarilor laterale, adidasii pentru portari este bine sa fie intariti corespunzator pe laterala, si sa ofere o buna tractiune.

adidasi salaAveti la dispozitie mai multe tipuri de materiale din care pot fi realizate incaltarile, care vor influenta atat confortul si comoditatea acestora, cat si durabilitatea lor in timp. Puteti opta pentru piele naturala, sintetica, sau mesh. Probati incaltarile care considerati ca sunt potrivite si asigurati-va ca ele sunt confortabile, deoarece acest lucru este importan avand in vedere ca veti juca cate o ora sau mai mult. Acestia trebuie sa fie ficsi pe picior, dar fara a fi prea stransi totusi pentru a fi incomozi. Lasati un spatiu mic intre degete si partea din fata a lor.

O buna respiratie a lor, datorita materialelor folosite poate asigura un joc mai confortabil evitand supraincalzirea. Materialele de tip mesh, sau cele mai usoare, vor fi foarte indicate in acest sens. Incaltarile acestea pot fi folosite cu succes si pentru antrenament sau plimbari in exterior, insa in acest caz se vor si uza mai repede, insa veti sti ca i-ati folosit la maximum in activitatile voastre sportive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *