AFLA cat de dureroase pot fi cateva cuvinte!

PROMISIUNILE IN FATA COPIILOR. Cel mai important in educatia unui copil este sa ai cuvant in fata lui. Vorbele aruncate in vant il fac pe copil sa-si piarda increderea in parinti, iar cu timpul, parintii se vor face tot mai greu ascultati. AFLA care sunt alte cuvinte, care trebuie sa le evitati a le spune copiilor! cuvinte dureroase

Un copil nu isi mai ia parintii in serios, atunci cand acestia nu se tin de cuvant. Asadar, nu promiteti fapte pe care nu le puteti indeplini, deoarece in timp, copiii isi pierd increderea in tine, ceea ce este foarte grav. Daca promiti des lucruri pe care nu le poti indeplini, atunci copiii nu mai stiu cand vorbesti serios si cand doar arunci cu vorbe, iar cel mai grav este ca incepe sa-si piarda respectul in fata ta, in aceste conditii.

Copiii isi iubesc parintii in continuare, insa de respectat te va respecta tot mai putin, iar cand va fi adult, va deveni un om fara cuvant, ceea ce nu cred ca-si doreste vreun parinte, pentru copilul sau.

Cel mai grave amenintari sunt „Nu te mai iubesc”, „imi iau alt copil” sau „pleaca din casa mea” ! Niciun parinte normal nu ar putea sa faca acest lucru, asadar, sunt amenintari ieftine, pe care copilul nu le mai ia in serios cu timpul. El trebuie sa-ti castige toata increderea! Evita sa rostesti vorbe fara sens, caci odata rostite, nu mai pot fi luate inapoi. Cand arunci doar cu vorbe, ramai fara cuvant, iar pentru copilul tau , nu esti un exemplu bun!

Cantariti-va bine vorbele, pentru copilul tau CONTEAZA mai mult decat iti poti inchipui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *