Amenajati-va casa cu cel mai potrivit tip de gresie, iar importatorul de gresie alegeti-l corect

Exista in lume popoare pentru care atat gresia cat si faianta constituie un adevarat cult insa in tarile nordice se folosesc aceste materiale doar acolo unde este absolut necesar. Nu exista in tara noastra vreo traditie cu privire la folosirea acestui material insa acesta face cu usurinta diferenta dintre o casa unde se pune amprenta proprie, o casa personalizata, decorata intr-un mod inspirat si una care este finisata insa nu cu prea multa viziune conceptuala. In mod clar, felul in care  alegti din depozitul de gresie si faianta aceste produse pana la modul cum o sa le utilizati o sa determine substantial modul cum o sa arate o incapere iar dumnevoastra cu siguranta nu va doriti ceva lipsit de gust. Lasand la o parte acest rol vizual, trebuie sa stiti ca atat gresia cat si faianta trebuie sa indeplineasca si alte cerinte cum ar fi cele utilitare precum greutatea uzuala suportata de catre placi. Trebuie sa fiti atenti deoarece atunci cand o sa maergeti sa cumparati gresia sau faianta, aceasta trebuie sa respecte cateva conditii in functie de incaperea unde o sa o folositi dar trebuie sa mai tineti cont si de alti parametri. In cazul in care gresia o sa fie amplasata intr-o camera tranzitata de un numar destul de mare de persoane cum ar fi un hotel sau o banca,este recomandata sa alegeti de la un importator de gresie, placi foarte rezistente. Daca incaperea und e trebuie sa amplasati placile nu este atat de des tranzitata, placi cu rezistenta media sunt ideale.

gresieGresia poate sa fie clasificata in mai multe categorii, in functie de mai multe criterii si faptul ca o sa le cunoasteti o sa va ajute enorm sa faceti cea mai buna alegere pe care nu o sa o regretati. Toate aceste detalii o sa va ajute sa luati cea mai buna decizie si este cel mai bine sa mergeti personal la un depozit de gresie si faianta decat sa trimiteti o echipa de muncitori.

Gresia poate fi denumita ca fiind o roca din nisip cimentat, tratata la temperaturi foarte inalte pentru ca placile sa capete duritate si rezistenta si sa acopere si sa protejeze podeaua. Gresia se poate clasifica astfel:

  • Gresia smaltuita. Acesta tip de gresia poate fi numit ca fiin rezultatul unei tehnologii moderna si mai este numita si gresie glazurata. Aceasta smaltuitre a gresiei se face printr-o singura coacere sau printr-o coacere dubla.
  • Gresia nesmaltuita poate cu usurinta satisface gusturile clasice si este gresie destul de rezistenta recomandata in special pentru spatiile exterioare si cele expuse cat mai des la socuri. Acest tip de gresie se obtine prin coacere simpla si se mai numeste si gresie portelanata sau gresie rosie.

Dupa locul unde gresia este aplicata avem gresia interioara si gresia exterioara.

  • Gresia interioara se preteaza pentru aproape orice tip de spatiu si aceasta trebuie s afie aleasa in functie de aspectul pe care doriti sa il oferiti camerei, de necesitatea de a curata si intretine podeaua dar si de functia pe care o are spatiul unde doriti sa o montati. In interiorul case se poate mobta gresie in orice perioasa a anului desi temperatura este scazuta. Singurul inconvenient ar fi faptul ca adezivul o sa se usuce destul de greu insa lucrarea nu o sa fie afectata.
  • Gresia exterioara trebuie sa indeplineasca o serie de cerinte dintre care sa fie antiderapanta si destul de rezistenta la temperaturile de afara, rezistenta la pete dar si la zgarieturi, la apa si la modificari termice. Gresia pentru exterior trebuie sa aiba aspect poros, mat si antiderapant. Dimensiunea trebuie aleas afiind direct proportioanala cu marimea spatiului unde doriti sa o montati si raportati culoarea la celelalte elemente cu care gresia se imbina si anume pereti, usi, peluza sau gradina. Aceste elemente trebuie sa se imbine corect si sa se echilibreze corect. Nu este necesar sa utilizati rosturi deoarece acestea pot sa afecteze stratul de fixare. Ideal ar fi sa investiti in adezivi, produsi special pentru exterior. Nu se recomanda ca gresia pentru exterior sa fie montata in sezonul rece.

Dupa gradul de rezistenta gresia se poate clasifica in gresie de tip PEI I, PEI II, PEI III, PEI IV si PEI V. Aceasta clasificare se face in functie de locul unde doriti sa montati gresia si de rezistenta acestea astfel incat gresia de tip PEI I  suporta un trafic destul de usor iar gresia de tip  PEI V  este cea mai rezistenta recomandata pentru trafic intens cum ar fi cel din mall-uri sau din banci.

Ca sa alegeti cat mai corect gresia si faianta, inainde de a le cumpara trebuie sa va asigurati ca placile ce au acelasi cod au trecut si acelasi marcaj pe cutie deoarece este posibil ca nuanta si calitatea sa nu fie aceeasi. Atunci cand o sa le montati este recomandat sa amestecati placile din mai multe cutii si astfel culoare o sa fie uniformizata. In ceea ce priveste dimensiunea, ecuatie este destul de simpla, marime placilor trebuie sa fie direct proportionala cu marimea spatiului in care urmeaza sa fie montate placile. Singura exceptie este in cazul asezarii placilor intr-un mod mai spectaculos, cum sunt placile cu motive geometrice.

Cum fiecare incapere are un specific al ei, gresia trebuie sa reuseasca sa puna in valoare toate caracteristicile pe care le detine camera.

In ceea ce priveste asortarea dintre gresia si faianta, nu exista niste reguli stricte insa ideal ar fi, daca gresia este simpla sa alegeti sa va jucati putin cu faianta ca sa nu iasa ceva banal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *