ARADUL in cursa pentru Capitala Culturala Europeana, desfasurata la Bruxelles!

ARAD. Marti seara, Municipiul Arad s-a lansat in cursa pentru obtinerea mult doritului titlu de „Capitala Culturala Europeana 2021”. AFLA ce a declarat Gheorghe Falca! sursa foto:stirileprotv

Marele Eveniment a avut loc la Bruxelles, in incinta Parlamentului European. Au fost prezenti peste 300 de invitati, dintre care si europarlamentari din mai multe tari, membri ai Comitetului Regiunilor, reprezentanti ai institutiilor de cultura europene, oficiali ai oraselor infratite, dar si ambasadorii Romaniei la Bruxelles.

„Arad, cetate europeana a diversitatii culturale”, a fost titlul evenimentului de promovare, prezentat prin doua filme documentare si minoritatile care traiesc in orasul de pe Mures. A avut loc si o expozitie extraordinara de fotografii si picturi, ale unor mari artisti aradeni. sursa foto:stirileprotv

Gheorghe Falca spune ca : „„Aradul a dovedit de-a lungul istoriei sale ca este un model de multiculturalism si multietnicitate, acestea fiind printre primele argumente cu care intram in competitia pentru obtinerea titlului. Prin prezentarea la Bruxelles a traditiilor si valorilor noastre, ne anuntam oficial intrarea in aceasta competitie importanta (…) Locul ales este important pentru ca unii dintre oamenii care vor juriza acest concurs vor fi de la Bruxelles”.

Municipalitatea va aloca in aces an, bani din bugetul local pentru a fi angajata o firma de consultanta care va realiza dosarul de candidatura ce va trebui depus in 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *