ATENŢIE cui răspundeţi la telefon! AFLĂ cum o femeie a pierdut 8500 de lei!

ARAD.  În data de 16.07.2013, o femeie din localitatea Gurba a căzut victima în cazul unei înşelătorii. VEZI despre ce este vorba !
Inselatorie-metoda-Accidentul
În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti s-a stabilit faptul că C. Maria de 62 de ani, din localitatea Gurba a fost apelată telefonic de către două persoane, care s-au recomandat ca fiind fiul femeii, respectiv avocatul acestuia. Cei doi bărbaţi i-au relatat victimei că băiatul ei a accidentat cu autoturismul o persoană, provocându-i fracturi la ambele picioare şi pentru ca aceasta să nu îi facă plângere penală trebuie să plătească suma de 8500 de lei.
Cei doi bărbaţi i-au indicat femeii unde trebuia să trimită banii, iar femeia a transmis întreaga sumă de bani. Ulterior, aceasta a realizat că a fost victima unei înşelăciuni şi a depus o plângere la postul de poliţie din localitatea de domiciliu.
Ofiţerii Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad au reuşit identificarea principalilor suspecţi în acest caz de inselaciune, numit prin metoda „accidentul”. Cei doi barbati I.Florin de 26 de ani si A. Eduard de 23 de ani, ambii din Vaslui au mai fost încarceraţi pentru comiterea altor fapte, în Penitenciarul Iaşi.
Pe numele acestora s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.
                                                       
Prin această metodă escrocii telefonează la diferite persoane și  sub pretextul că rude apropiate au fost implicate într-un accident, solicită ca familia să le vireze diverse sume de bani !
În acest sens, poliţiştii vă recomandă să nu dați curs solicitărilor primite prin telefon din partea unor persoane necunoscute.
În situația în care primiți un apel telefonic prin care sunteți anunțați că o rudă a fost implicată într-un accident, verificați informația apelând ruda despre care se spune care ar fi fost implicată în accident sau alte persoane apropiate acesteia și astfel să vă convingeți dacă situația prezentată prin telefon se dovedește a fi reală  sau nu.
ATENŢIE şi la înşelătorii prin metoda PREMIUL !
ATENTIE la tteapa PREMIUL
Pentru a preîntâmpina comiterea unor asemenea fapte, potrivit Inspectoratului Judetean de Politie Arad vă sunt prezentate concret, ofertele frauduloase , frecvent folosite de infractori:
– trimiterea de mesaje de tip text (sms), în cadrul reţelelor mobile, cel ce recepţionează mesajul este anunţat că a câştigat un autoturism Dacia Logan Break, fiindu-i oferit şi un cod unic de înregistrare. Potenţiala victimă este invitată să sune la un anumit număr, unde trebuie să comunice numărul unic pentru a fi validat ca şi câştigător, însă trebuie să achite o taxă de curierat în valoare de 150 Euro;
-trimiterea de e-mail-uri la diferite persoane, prin care potenţialele victime sunt informate că pot câştiga suma de 1.000.000 RON. Adresa de e-mail conţine o listă de 5 persoane cu adresele complete, precum şi un set de instrucţiuni pentru a intra în posesia premiului. Pentru câştigarea premiului, cel desemnat câştigător trebuie să trimită pe adresa primei persoane din cele 5 un plic sigilat cu suma de 10 RON, urmând ca e-mail-ul său să îl trimită la alte 10 persoane din adresa de e-mail;
– primirea de apeluri telefonice de la persoane necunoscute, prin care potenţiala victimă este anunţată că a câştigat un concurs cu produse marca <<LG>>, câştig condiţionat de transmiterea a 10 coduri de cartele a 10 dolari fiecare;trimiterea de mesaje de tip text (sms) în cadrul reţelelor mobile, cu promisiunea făcută potenţialei victime, că va primi un premiu de 3000 Euro dacă va cumpăra cartele preplătite de telefonie mobilă în valoare de 30 Euro şi va comunica seriile şi numerele de cod ale cartelelor.
 Pentru prevenirea acestor tipuri de fraude Poliţia vă recomandă insistent:
·       nu luaţi în considerare eventualele mesaje în care sunteţi desemnat câştigător, fără temei, al vreunui concurs/sondaj organizat de o firmă de renume şi cu o puternică reputaţie;
·       nu trimiteţi date personale sau copii după C.I., buletin, cărţi credit/debit, etc. pe mail/fax;
·       nu acceptaţi în nici un caz să trimiteţi persoanelor necunoscute bani în avans pentru aducerea unui autoturism sau alt bun, la care aţi fost anunţat câştigător;
·       nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi; niciodată o societate nu va solicita aşa ceva, garantat este o tentativă de fraudare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *