Ce tipuri de blaturi de masa se recomanda pentru bucatarie?

Bucataria este spatiul unde petrecem destul de mult timp, de aceea, piesele de mobilier trebuie sa fie atat estetice, cat si foarte practice pentru ca ne folosim zilnic de ele.

Unul dintre principalele elemente din bucatarie este blatul de masa. Cand ne aflam in situatia de a alege blatul mesei, este indicat sa tinem cont de rezistenta la abraziune, usurinta cu care acesta se intretine, rezistenta in timp si frumusetea.

Printre modelele noi de blaturi de mese aparute pe piata se numara blaturile din cuart. Cuartul este un material recunoscut datorita proprietatilor antibacteriene, avand si avantajul de a se regasi intr-o gama foarte variata de nuante, pentru a se integra cu usurinta in orice stil de amenajare.

Blatul din cuart este dur si rezistent la socurile mecanice, fiind usor de curatat, ceea ce il face perfect pentru bucatarie.

Blaturile de masa din sticla sunt caracteristice bucatariilor moderne, integrandu-se gratios, datorita impactului vizual deosebit.

Sticla este o optiune potrivita pentru bucatarie, deoarece are o suprafata lucioasa, iar petele pot fi indepartate cu usurinta.

blat-marmura-cu-ring-aluminiuBlatul din sticla care are o grosime de peste 300 mm este si foarte rezistent, deci nu trebuie sa ne facem grija ca se poate sparge.

Lemnul este considerat un material clasic, cu numeroase intrebuintari, printre care se numara si fabricarea blaturilor de mese. Blatul de masa din lemn este acoperit cu lac protector, ceea ce ii asigura rezistenta in timp. Spre deosebire de alte tipuri de blaturi, blatul din lemn se poate reconditiona, prin slefuire si lacuire.

Inoxul poate fi o varianta in ceea ce priveste blatul de masa, fiind un material antiseptic, ceea ce este foarte important pentru bucatarie, pentru a prepara masa in conditii optime. Pe langa acest aspect, inoxul s-a dovedit a fi rezistent in timp, nu isi schimba aspectul.

Un alt exemplu de material din care se poate fabrica un blat este marmura. Marmura ofera eleganta bucatariei dumneavoastra, avand o capacitate de a capta si reflecta lumina dintr-o incapere. In ceea ce priveste latura functionala, marmura este foarte greu de spart, deci nu trebuie sa va faceti griji in cazul in care scapati un vas pe aceasta.

In ultima perioada, specialistii in decor interior recomanda si blaturile din travertin. Travertinul este o piatra naturala, care se gaseste in tonuri de galben si maro, fiind termorezistenta. Blatul din travertin va deveni, cu siguranta, piesa centrala a bucatariei noastre.

Este indicat sa fim atenti la calitatea materiilor prime din care blaturile sunt realizate, pentru a nu fi nevoiti sa le schimbam des, investind astfel mai multi bani.

Granitul este, de asemenea, o idee buna pentru bucataria noastra. Blatul de masa din granit nu se zgarie usor, fiind impermeabil, iar apa nu se va infiltra.

Concluzionand, blaturile de bucatarie sunt obiecte de mobilier cu o foarte mare utilitate, de aceea, este bine sa alegem piese dintr-un material de calitate, pentru a rezista in timp. Avand in vedere faptul ca nu cumparam foarte des un blat de masa, atunci cand o facem, putem sa ne decidem asupra unui model deosebit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *