Cel mai bun mijloc de transport marfa international

Transportul de marfuri este unul din principalele motoare ale economiei. De ce? Simplu, tot ce putem transporta, putem vinde, sau putem folosi pentru constructii sau pentru fabrici, cu alte cuvinte, putem crea capital.

Fiind pe batranul continent, avem mai multe optiuni de transport de marfa international. De la caile rutiere care sa intind, imediat ce iesim din tara, pana la fluviile lungi de mii de kilometri sau marile  si oceanul care inconjoara continentul sau aerul de deasupra noastra, toate sunt cai de transport care ne pot ajuta tara sa devina mai prospera.

Facand o comparatie intre mijloacele de transport, nu potisa nu tegandesti care estecelmaiconvenabil din raportultimp – costuri.

In timpcenimic nu ajungemairepede ca avionuloriunde in lume, avioanelecomercialenu se dau in laturi de la taxarea ”grasa” a clientilor sai, din simplul motiv ca timpul inseamna bani. Bineinteles, combustibilul inseamna si el bani, asa ca daca trebuie sa livrati ceva cuiva din strainatate, de urgenta, sau alegeti sa transportati marfuri usor perisabile cu avionul, pregatiti-va sa scoateti bani din buzunar.

Un alt mijloc de trasport relativ rapid, potrivit mai multe pentru marfurile mai putin fragile este transportul maritim sau fluvial, acolo unde este posibil. Pentru romani, daca nu locuiti in Constanta este destul de dificil sa optati doar pentru transportul acvatic, insa poate fi o optiune daca aveti cum sa transportati marfa pana in port. Chiar si asa, tot va trebui sa platiti bani buni pentru a livra bunurile tale.

Transportul feroviar, desi este relativ ieftin, este potrivit pentru marfurile neperisabile sau chiar combustibil. De la cereale, masa lemnoasa, carbune sau combistibil lichid orice marfa in cantitati mari, si care nu este sor perisabila este potrivita pentru transportul feroviar. Singura problema este ca acest tip de transport este timpul lung de care este nevoie, mai ales cand vine vorba de transporturile masive de sute de tone.

Transportul rutier, insa, ramane unul de baza in economia europeana. Avand in vedere ca este relativ ieftin, in comparatie cu celelalte mijloace de transport, este calea de transport perfecta pentru marfurile cele mai uzuale.

Prin reteaua de aproape 100.000 de kilometri de autostrada circula zilnic milioane de euro, in combustibil si marfuri. Este evident ca tot acest capital circula prin Europa facand din transportul de marfa international rutier, una dintre cele mai dezvolatate retele de transport din lume. Desigur, fiind un volum limitat uneori nu putem transporta atat de mult pe cat ne dorim, insa pentru asta exista transporturile rutiere agabaritice, nu-i asa? Insa de retinut ca astfel de transporturi necesita atentie speciala si uneori chiar interventii si ajutor din partea politiei rutiere.

In concluzie, transportul de marfa international ramane fidel cailor rutiere care sunt accesibile si fac transportul mai rapid. Pentru a gasi o firma transportatoare pretate pe neesitatile tale, cauta aici, si informeaza-te cu privire la transportul rutier de marfuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *