Consiliere privind calcularea salariilor pentru 2018

Preocuparea permanenta a firmelor, de orice marime, este de a-si eficientiza cat mai mult activitatea, in principal prin focalizarea pe operatiunile de baza ale acesteia, aducatoare de venituri, in timp ce diverse activitati curente, atunci cand este considerat oportun, sunt externalizate catre diversi prestatori externi. Unul din departamentele care se preteaza pentru acest lucru este cel al resurselor umane. Calcularea corecta a salariilor si beneficiilor este un puternic fact motivational pentru personal, cat si pentru buna functionare a unei firme, astfel incat apeland la servicii de consiliere privind calcularea salariilor in 2018 este o solutie cat se poate de eficace pentru optimizarea activitatii departamentului de resurse umane.

salariiIn functie de analiza privind oportunitatea apelarii la acest gen de servicii, activitatea externalizata poate insemna toate operatiunile care tin de calcularea salariilor sau doar obtinerea de consultanta privind calcularea salariilor si masuri de eficientizare a proceslui si asigurarea legalitatii acestuia.

Munca in domeniul calculului salariilor poate solicita mult timp, in functie de profilul de activitate, si a numarului de angajati, de asemenea poate fi o munca de rutina pe care nu toata lumea este dispusa sa o faca. Astfel incat aceasta poate fi foarte bine externalizata unei firme specializate care sa se ocupe integrale de acestea.

Apelarea la un consultant privind calcularea salariilor va poate indica ce fel de tip de salariu este cel mai potrivit pentru angajatii dumneavoastra, cum ar fi salarizarea in regie (se plateste dupa timpul lucrat), in acord direct (in functie de rezultatele obtinute, numarul de unitati produse inmultit cu salariul per unitatea produsa), sau combinata (acordarea de diverse prime si avantaje), colaborari externe (prin intermediul activitatilor independente).

Sunt utilizate tot mai frecvent beneficii extra salariale pentru a motiva si a creste randamentul muncii salariatilor. Cele mai des intalnite dintre acestea sunt acordarea de tichete de masa, a asigurarilor de sanatate sau de viata private, abonamente la sali de fitness, decontarea cheltuielilor cu transportul, programe de formare profesionala si team building, gustari si bauturi racoritoare.

In acest sens este foarte important sa fie cunoscuta natura acestor beneficii, ele putand fi incadrate ca  avantaje platite in natura salariatului, sau nu (fiind in scop privat). Iata una din situatiile in care se dovedeste utila contractarea serviciilor de consiliere pentru calcularea salariilor adaptate anului 2018.

Tendinta angajatorilor a fost ca de la an la an sa acorde o tot mai mare importanta beneficiilor extra-salariale acordate angajatilor, folosind scheme tot mai atractive de beneficii cu scopul de a atrage, retine si motiva un personal calificat si motivat.

Incadrarea corecta a acestor tipuri de beneficii acordate angajatilor ca fiind deductibile sau nedeductibile elimina riscul ca in cazul unui control fiscal, sa fie reconsiderata incadrarea acestora ducand la calcularea de obligatii suplimentare si penalitati.

Consultantul va poate oferi de asemenea asistenta in cazul inspectiilor ITM sau ale organelor fiscale, si in pregatirea documentelor necesare prezentarii organelor de control. Pe langa acestea este utila si consultanta in domeniul legislatiei muncii, mai ales avand in vedere desele modificari aduse legislatiei in domeniu.

Consultanta oferita poate acoperi nu doar domeniul muncii pe teritoriul Romaniei, cat si in spatiul UE.

Apelarea la servicii de consiliere privind calcularea salariilor sau de externalizare a procesului de calcul salarial va asigura o reducere semnificativa a costurilor comparativ daca le-ati face in-house, asigurarea legalitatii acestora precum si folosirea ultimelor instrumente software necesare pentru optimizarea acestui proces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *