Creati-va refugiul in natura cu mobila pentru terasa si gradina potrivite

Amenajarea unei terase sau a unui spatiu in gradina reprezinta o extensie a locuintei in exterior, profitand astfel de beneficiile vremii frumoase, a naturii si a aerului proaspat. Scopul cu care amenajati un spatiu exterior poate varia de la persoana la persoana, atat a interese cat si ca disponibilitati de spatiu. Astfel, mobila pentru terasa si gradina poate fi folosit pentru a lua micul dejun, sau a intretine oaspeti, a face mese intinse, sau put si simplu pentru relaxare, a citi o carte buna sau a conversa. Alegerea mobilierului potrivit este foarte importanta deoarece acesta va fi piese centrala in amenajarea spatiului dumneavoastar exterior, el trebuind sa fie si estetic, sa fie si realizat din materiale de calitate si sa se si incadreze in bugetul alocat.

Desi acest aspect financiar atarna greu in deciziile asupra mobilierului ce urmeaza a fi achizitiont, este bine ca piesele cumparate sa fie de cea mai buna calitate, putand astfel sa le folositi o perioada indelungata, ele facand fata atat uzurii la care este supus mobilierul uzual, cat mai ales celei ale elementelor naturii. Pentru majoritatea persoanelor gradul de confort este foarte important, asa ca nu omiteti sa testati bine cat de confortabile sunt scaunele, canapelele, lounge-urile inainte de a le lua. Mobilierul tapitat, cu perne, cu sezut din burete este de obicei optiunea cea mai buna cand vine vorba de confort, asigurati-va in cazul in care decideti sa luati aceste elemente ca partea de tapiserie, buretele folosit sa fie rezistente la umezeala, din materiale sintetice care nu absorb apa. De asemenea razele UV la care sunt acestea supuse vor decolora si vor deteriora in timp materialele, atat cele textile, dar si lemnul de exemplu, asa ca ele trebuie sa fie tratate special in acest scop.

mobila terasaPe langa lemn, mai intalnim si mobila realizata din metal, acesta avand avantajul rezistentei inerente acestui material, rezistenta la elementele naturale (trebuie sa fie tratat contra ruginei), si un aspect modern. Pe de alta parte, fiind greu, rezista foart bine la cant, acolo unde acesta este o problema, insa va fi si mai greu de mutat.

Referitor la acest aspect, trebuie sa aveti in vedere modalitatile in care veti proteja mobilierul pe perioada rece, sau oricand nu il veti folosi, acesta trebuie ori acoperit cu prelata, ori mutat in alta incapere si stocat, daca este rabatabil atunci acst lucru este facil, sau daca poate fi stivuit.

Metalul insa are dezavantajul ca este sensibil la temperatura, fiind foarte rece, sau din contra, sa se incalzeasca foarte tare, facandu-l inconfortabil, astfel incat pentru confortul celor care il folosesc este bine sa fie aiba perne confortabile, sau manere.

Lemnul este o optiune de asemena foarte buna pentru mobilierul de exterior, datorita aspectului sau natural, placut si relaxant, avand pentru majoritatea persoanelor un caracter rafinat. Lemnul de esenta tare este folosit cu succes de mult timp pentru a realizara mobila pentru terasa si gradina, insa anumite probleme pot aparea cu rezistenta lui in timp, putand sa se incovoaie, sau sa purezeasca.  Deci verificati daca este tratat pentru aceasta. Pentru a mentine aspectul proaspat al acestuia puteti folosi diverse uleiuri si lacuri care se preteaza pentru a-l proteja si a-l improspata.

Inca o data subliniem ca este important ca materialele texile si umplutura sezuturilor si a pernelor sa fie din fibre sintetice, rezistente, atat la uzura, la umezeala cat si la razele UV, sa poata fi usor spalate la masina de spalat, sa fie rezistente la mucegai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *