Cum alegem masinutele electrice pentru copii in functie de varsta

In momentul in care urmeaza sa achizitionati masinute electrice pentru copii este foarte important sa aveti in vedere si varsta acestora. O masinuta electrica, reprezinta cu siguranta cadoul perfect pentru cei mici si puteti lua in calcul aceasta varianta de achizitionare. Insa lucrurile pot deveni mai dificile atunci cand ne gandim ca va trebui sa tineti cont si de varsta celor mici in momentul in care veti achizitiona o masinuta electrica. Odata ce veti face alegerea potrivita in functie de varsta, veti lua decizia corecta tinand cont de aspect si de siguranta oferita de masinuta electrica. Totul va deveni mai simplu in cazul in care veti tine cont de sfaturile specialistilor in acest domeniu. Veti gasi masinuta electrica potrivita in functie de toate caracteristicile de care va trebui sa tineti cont.

Despre varsta celui mic, putem spune ca va trebui sa fie in concordanta cu recomandarile de ani oferite de producatorii masinutelor electrice. In acest sens, putem vorbi despre cinci perioade, incepand cu cei abia nascuti pana la copii ce depasesc varsta de 14 ani. Asadar, pentru a gasi varianta optima de achizitionare a unei masinute electrice, este important sa tineti cont de categoriile de varsta expuse in randurile de mai jos:

  • 0-2 ani: Desi poate parea mai greu de crezut, exista masinute electrice pentru aceasta categorie de varsta, concepute pentru a fi utilizate cu usurinta si potrivite pentru puterea celor mici. Despre modelele de acest tip, putem spune ca sunt mai usoare si mai putin voluminoase, insa stabilitatea nu va lasa de dorit. Viteza de deplasare este mica, iar rolul lor este mai degraba de a obisnui copilul cu miscarile necesare pentru o masinuta electrica. Aceste masinute electrice sunt usor de utilizat, avand un singur buton de pornire, simplu de apasat. Este indicat sa utilizati o masinuta electrica de acest tip in interiorul locuintei, pe o suprafata dreapta deoarece varsta este una mica.
  • 2 – 4 ani:  Aceasta varsta, este cea la care cei mici incep sa isi dezvolte abilitatile in ceea ce priveste coordonarea. O masinuta electrica pentru aceasta varsta este mai diversificata in ceea ce priveste marimea si stilul. De asemenea, o masinuta electrica de acest tip are mai multe caracteristici, printre care putem aminti pedale, radio si mp3, dar si un scaun pentru al doilea pasager. Piesele unei masini electrice de acest tip pot imita zgomotul masinilor adevarate. In ceea ce priveste utilizarea este important sa aveti in vedere si masurile de siguranta, ce vor trebui adaptate capacitatii masinii. In acest sens, putem aminti de casca de protectie, centura de siguranta, sau huse pentru genunchi si coate.
  • 5 – 7 ani: Aceasta categorie de varsta se adreseaza utilizarii unor masini dotate cu viteze de intensitate mai mare. In acest sens, putem spune ca design-ul se apropie foarte mult cu cel al dispozitivelor reale. Masinile electrice pentru aceasta categorie de varsta sunt prevazute cu claxon electric, radio si spatiu pentru mp3. De asemenea, exista multe tipuri de LED-uri, iar motorul face un zgomot precum in cazul masinilor adevarate.
  • 8 – 13 ani. In cadrul acestei categorii de varsta, putem spune ca masinile de plastic sunt inlocuite cu cele create din materiale mai solide, precum aluminiul si otelul. Acestea propun o putere si o viteza mai mare, existand si posibilitatea alimentarii pe gaz. Totodata, sunt prevazute cu transmisii de viteza, sisteme de suspensie active si sisteme de franare pe disc.
  • 14 ani +: Masinile electrice pentru copii cu varste de peste 14 ani, sunt utilate cu motoare puternice ce pot prinde viteze foarte mari si pot sustine pana la 80 kg. In acest sens, exista posibilitatea de a conduce pe terenuri cu denivelari mari, fiind prevazute cu sisteme de accelerare a vitezei, cu frana de mana si cauciucuri adaptate.

Pentru a gasi cele mai bune masinute electrice pentru copii, vedem ca este foarte important sa tineti cont si de categoria de varsta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *