Cum faci sa reziste o relatie la distanta?

Este posibil oare acest lucru? Sa o/il iubesti de la distanta si relatia sa fie trainica?

Ca relatia sa dureze, trebuie sa existe un interes comun, atractia psihica nefiind intotdeauna suficienta. Distanta are rolul ei intr-o poveste de dragoste, ca sa afli daca este o dragoste adevarata. Cand ai impresia ca o/il vezi peste tot,oriunde sau ai impresia ca ii simti parfumul cu siguranta iti lipseste, fiind o adevarata provocare cu avantajele si dezavantajele ei.

Unul dintre avantajele unei relatii la distante este ca va povestiti mai multe si va ascultati cu mai mult interes, atunci cand aveti ocazia, certurile sunt mai rare, trecerea timpului sporeste pasiunea, total opus decat in cuplurile care sunt impreuna fizic, zi de zi,  deoarece distanta nu lasa loc ca rutina sa se instaleze.

Ca si un prim dezavantaj ca si astea exista intr-o relatie la distanta, este neincrederea care la un moment dat apare pe masura ce timpul trece si nu va vedeti. Evident ca o relatie la distanta nu poate dura o vesnicie, la un moment dat unul dintre parteneri trenbuie sa renunte la distanta si sa-si urmeze iubirea. Dragostea cere sacrificii, nu degeaba se numeste DTAGOSTE.

Ce trebuie sa respecti intr-o astfel de relatie:

Increderea – increderea trebuie sa fie deplina, fara a se tine cont de alte lucruri: trecutul sau eventualele defecte. Toti avem un trecut, toti avem defecte, la fel cum avem si calitati.

Comunicarea – Este cea mai importanta. In acest mod, sunt create premisele unei bune si autentice relatii de cuplu. O buna comunicare inseamna un schimb egal de informatii sincere.

Fidelitatea –  A fi fidel este o modalitate foarte concreta de a spune „te iubesc”.

Dragostea poate trece peste timp, peste distanta,peste orice granita, dar numai daca intr-adevar exista!

„Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul”, spune un text biblic.

Asadar, nu da cu piciorul unei relatii la distanta, ci fa sacrificiul de a o aduce aproape, daca esti convinsa ca merita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *