Cum sa negociezi cele mai bune contracte de event planning

Cand vine vorba de event planning, 3 cuvinte rezuma cea mai buna sugestie pe care o poti primi: Totul in scris. Multi dintre noi au auzit aceasta sugestie de multe ori, dar poate nu i-au inteles complet sensul. Cand vine vorba de event planning, in scris event plannerul poate avea garantia ca va primi tot ceea ce cere si ca pune in scris indatoririle sale in mod explicit si detaliat. Astfel ambele parti vor primi ce si-au dorit din punct de vedere calitativ si financiar. Promisiunile facute in mod verbal nu contin garantia infaptuirii lor, pe cand un contract scris negru pe alb, da.

  1. Specifica de la inceput serviciile oferite

Inainte de a incepe orice tip de colaborare de event planning, este recomandat sa fie specificat foarte clar si concis ce servicii vor fi oferite in contravaloare a unei sume de bani clar specificate. Cele doua parti vor stii astfel daca se potrivesc sau nu, precum si daca o colaborare va multumi pe amandoua.

  1. Citeste printre randuri

Cand se citeste un contract de event planning orice detaliu este important si poate face diferenta. Ca event planner este de datoria ta sa citesti cu foarte mare atentie contractul, linie cu linie si de asemenea printre linii. Cuvintele vagi sau de neinteles pot ascunde clauze la care nu te-ai fi gandit. Orice scapare poate costa, uneori si foarte mult.

  1. Intreaba orice este neclar

In timpul negocierii contractelor este foarte bine sa pui intrebari pentru a afla ce iti este neclar si a intelege pe deplin care iti sunt indatoririle si care drepturile. Fiecare parte trebuie sa stie ce are de facut, in cat timp si pentru ce bani.

  1. Nu accepta ceva ce nu iti doresti

corporateEste de dorit ca fiecare event planner sa faca doar ceea ce poate si ce isi doreste. De aceea daca nu ii place o anumita parte din responsabilitati, ar fi bine sa nu accepte si semneze contractul. De asemenea, beneficiarul nu trebuie sa accepte termeni care nu ii convin sau lucruri care ii sunt nefolositoare. De exemplu, unui beneficiar poate ii este mai util un discount decat niste lucruri gratis care de fapt sunt incluse in costuri. Negocierea are un rol important pentru ca ambii parteneri sa obtina ceea ce vor la pretul pe care il vor.

  1. Programul de plati

O parte important din contractul de event planning este programul de plati. Acesta trebuie sa contina avansul sau garantia si detalii privind datele la care se vor face urmatoarele plati in transe. Programul de plati poate fi organizat in transe egale la date stabilite de comun acord sau la anumite etape din organizarea evenimentului. De exemplu, o transa poate fi facuta cu doua saptamani inainte de desfasurarea evenimentului si ultima dupa incheierea evenimentului.

  1. Anularea evenimentului

Anularea evenimentului este de preferat sa fie doar o clauza minuscula inclusa in contract cu litere mici in josul paginii, nu o veste iminenta. Cine si-ar dori ca evenimentul sa fie anulat cu doar cateva saptamani inainte? Aceasta veste este cosmarul oricarui event planner. Desi nu si-o doreste nimeni, conditiile de anulare ale evenimentului trebuie sa fie incluse clar si detaliat in contract. Fiecare parte trebuie sa stie ce are de facut in acel caz si care este plata de primit, respectiv de facut daca evenimentul nu va avea loc si deja se muncise la organizarea lui. Un event planner inteligent va cere ca in contract sa fie specificat ca orice plata facuta pana in anuntarea anularii contractului sa fie nerambursabila. Astfel se va asigura ca nu va munci degeaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *