Cum trebuie sa-l faci pe copil sa te asculte?

Educarea copilului se poate face cu mult calm , fara a-l face pe copil sa-i fie frica de tine. Rabdarea este baza, in educatia copilului, iar blandetea este cheia. AFLA cum trebuie sa fie adultii in fata copiilor! cum trebuie sa te porti cu un copil care e manios

Copiii asculta de adultii care sunt hotarati , deoarece, un adult hotarat si sigur pe el, care stie ce vrea si stie ce are de facut este ascultat de copil. Acest lucru il face pe copil sa se simta in siguranta si de aceea il asculta, chiar daca s-ar putea sa-l puna la incercare, initial.

Poti fii ferm si bland cu un copil, in acelasi timp. Un adult, are experienta, asadar poti sa fii ferm, dar si bland in acelasi timp. Poti fii ferm, zambind la el, insa un copil trebuie sa simta din tonul adultului, ca nu este de glumit!

Un alt lucru important este ca adultii trebuie sa fie  rabdatori si calmi. Un adult agitat si nervos il sperie pe copil si-l agita si pe el. Autoritatea se naste din respect, iar frica se naste din tiranie. „Tonul face muzica”.

sursa: http://www.ghidularadean.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *