De ce ajung copiii sa-si loveasca proprii parinti?

PARINTELE. O vorba stiuta de toti dintre voi este aceea ca „parintii ne sunt daruiti de Dumnezeu, nu-i alegem noi”, iar acest lucru trebuie respectat cu sfintenie. Trist este ca de cele mai multe ori, cele mai multe stiri ne prezinta cazuri in care copiii isi lovesc parinti, sai mai mult de atat recurg la gesturi incredibile, in care isi lovesc parintii.

Cea mai mare bucurie a unui om este aceea cand pe lume se naste COPILUL sau. Toti parintii isi doresc sa ofere incepand din acele momente, tot ce-i mai bun pentru copilul sau, tot ce-i mai sanatos si sa-i ofere cele mai bune conditii de crestere,oferindu-le conditiile optime de dezvoltare.

MARE grija trebuie avuta in perioada educatiei,  vis-a-vis de strategiile educative folosite,pe care fiecare PARINTE le aplica in aceasta perioada,copilului sau. Daca nu sunteti atenti la abordarea si modul abordarii unor anumite probleme, mai tarziu se va ajunge la renegarea propriilor copii, se ajunge la certuri ,sau mai mult de atat, ajungem sa vedem copii care-si bat parintii, frati care nu se inteleg intre ei, copii care fug de acasa si multe alte cazuri si mai triste.

Tuturor parintilor le-ar placea sa aibe cei mai cuminti si cei mai educati copii, de aceea uneori gresesc in aplicarea metodelor pentru a castiga respectul in fata copiilor. Trebuie avuta mare grija, atunci cand sunteti obositi sa nu-i pretindeti copilului sa nu-si manifeste energia pe care orice copil SANATOS o are, aplincadu-i astfel o DISCIPLINA EXAGERATA, intrucat, in realitate nu castigati o disciplina si un respect , ci FRICA copilului dumneavoastra. Urmarile acestei frici dobandite in copilarie, mai tarziu se vor transforma in cazuri triste, precum FUGA DE ACASA, CASATORII PREMATURE, (in cazul fetelor) iar baietii vor deveni agresivi la maturitate. Adeseori cand vor creste mari,involuntar isi vor creste copiii, la randul lor ,in aceeasi maniera.

RAMAI pe arad press.eu si AFLA care mai sunt greselile des aparute in educatia copiilor, citind urmatoarele articole, abordate pe aceasta tema!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *