De ce avem nevoie de cantare electronice

Cand vorbim despre cantarele comerciale putem spune ca sunt echipamente esentiale oriunde este neceara stabilirea unui  pret pe baza unei cantitati. Fie ca este un cantar electronic, cantar de precizie, aceste sunt extrem de importante  pentru omenire. Cantarele electronice se folosesc in magazine alimentare, magazine specializate, in restaurante, cofetarii si multe altele. Aceste cantare sunt cele mai potrivite deoarece au un grad de precizie mult mai bun decat al celor analogice.

Cantarele speciale sunt acele cantare electronice ce au o constructie si o forma speciala  si sunt concepute pentru a  putea fi utilizate in activitati comerciale sau industriale unde este necesar a se cantari produse sau ambalaje de mari dimensiuni.  Acest tip de canatre ajuta la cantarirea cutiilor din lemn sau din metal de pana la 4 metri lungime , pachete de profile din metal sau PVC de mari dimensiuni, custi pentru animale destul de mari sau saci pentru ambalat foarte mari.

cantare electroniceCe ar trebui sa stiti atunci cand achizitionati un cantar electronic.

Pentru acele societati care desfasoara activitati ce presupun cantarirea anumitor produse, le este neaparat necesar sa isi achizitioneze un cantar. Este destul de clar ca se discuta despre cantare digitale deja, cantare electronice ce le succed pe cele vechi  cu balante sau cu greutati. Cand vorbim de cantare electronice vorbim despre dispozitive cu precizie marita, afisaj luminous si se folosesc destul de usor.

Cele mai multe modele de cantare electronice functioneaza atat conectate direct la reteaua electrica  cat sip e baza unui accumulator ce se poare reincarca printr-un cablu de alimentare present in pachet.

Cantarele electronice ce sunt omologate conform legislatiei europene  se pot pune in folosinta  dupa cumparare fara a fi nevoie de vreo formalitate insa dupa primul an trebuie verificata de un institul sau o societate specializata. In fapt, prezentarea la verificarea metrological periodica, constituie obligatia proprietarului ce foloseste sau incredinteaza spre utilizare aparatul de cantarit.

Aceste cantare, odata ce sunt omologate sunt livrate alaturi de un certificate European de calitate si au timbrul verde cu inscriptia “M” aplicat in partea lateral. La unele modele, certificatul de calitate este inclus in acelasi document  cu garantia si instructiunile de utilizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *