De ce orice afacere are nevoie de un contabil

Contabilii sunt o resură importantă în orice afacere, indiferent de etapă şi sectorul de activitate, iar rolul lor implică mai mult decât întocmirea declaraţiilor fiscale. Cu toate acestea, mulţi se întreabă de ce ar trebui să ia în calcul contractarea unui  expert contabil/ firma de contabilitate pentru afacerea lor.

contabilitateDe la realizarea planului de afacere, la audit, de la analize de risc, la consultanţă fiscală şi nu numai, un expert contabil facilitează atât viaţa bordului decizional, cât şi derularea activităţii din cadrul unei companii. De ce?

  • Pregăteşte şi gestionează declaraţiile fiscale: legislaţia în vigoare obligă orice companie, indiferent mărime şi de activitate, să întocmească balanţe şi declaraţii de venit la fiecare final de lună/an. Aceste declaraţii sunt necesare atât pentru instutiţiile statului, dar şi pentru deţinătorii companiilor, pentru a avea o imagine de ansamblu a activităţii companiei. Un expert contabil / firma de contabilitate membra CECCAR vă poate ajuta să realizaţi corect aceste declaraţii.
  • Firma de contabilitate membra CECCAR Best Conta Suport va salvează timp pentru companie, iar timpul se traduce în bani. Să luăm spre exemplu, depunerea declaraţiilor fiscale: orice întârziere atrage penalităţi, iar asta se traduce în bani pierduţi. Expertii contabili din firma noastra de contabilitate ştiu exact când şi ce documente trebuie depuse la instituţiile statului;
  • Identifică modalităţi de recuperare a taxelor: legislaţia în ceea ce priveşte taxele şi impozitele este foarte complexă şi, frecvent, apar modificări legislative în acest sector, dar cu ajutorul unui expert contabil va şti exct ce taxe sunt deductibile pentru afacerea dumneavoastră. Structurând tranzacţiile şi modelul de afacere, business-ul dumneavoastră poate deveni mai eficient din acest punct de vedere;
  • Evită penalităţi: Afacerile, indiferent de mărime, pot ajunge rapid în impasul de a ţine pasul cu reglementările fiscale existând erori în completarea şi/sau deputerea în timp util a declaraţiilor fiscale. Cu un experiza unui expert contabil, afacerea dumneavoastră nu va suporta astfel de sancţiuni;
  • Best Conta Suport – firma de contabilitate Bucuresti /Valcea vă poate ajuta în planificarea şi implementarea planului de afaceri: Rolul unui expert contabil nu constă doar în realizarea planului de afaceri, dar şi în executarea lui. O componentă cheie în implementarea planului de afaceri este crearea unui plan financiar detaliat şi realist;
  • Oferă sfaturi de business: un expert contabil poate, de asemenea, să ofere o perspectivă mai clară despre piaţă şi despre afacerea dumneavoastră. Dacă doriţi să vă extindeţi sau să achiziţionaţi altă companie, o firma de contabilitate vă poate oferi detalii despre implicaţiile financiare pe care le presupun aceaste acţiuni, astfel puteţi evita greşeli care pot costa scump sau puteţi identifica oportunităţi pentru afacerea dumneavoastră.

Astfel, parcursul orcărei afaceri depinde de colaborarea cu un expert contabil care monitorizează şi analizează activitatea financiară a companiei şi, mai mult decât atăt, se asigură că sunt implementate norme în concordanţă cu toate noutăţile legislative.

Best Conta Suport este alegerea antreprenorilor care cauta firma de contabilitate. Avem expert contabil Bucuresti, expert contabil Valcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *