De ce sa alegi un implant dentar Iasi

Implanturile dentare reprezinta cea mai moderna si eficienta solutie de inlocuire a dintilor pierduti.Fie ca pierdem un dinte, mai multi dinti sau chiar toti dintii, implanturile si tehnicile moderne de implantologie pot face minuni. Astfel, pacientii nu mai sunt nevoiti sa sacrifice dintii naturali pentru a ancora lucrari de tipul puntilor dentare, nu se mai folosesc de proteze mobile care creeaza un permanent discomfort, ci pot beneficia de dantura fixa, ancorata pe implanturi, care arata si se simte la fel ca si dintii naturali.

Pierderea dintilor reprezinta o adevarata problema, chiar daca inlocuirea acestora, din pacate,  este frecvent amanata sau chiar ignorata.

In lipsa dintilor, atat masticatia cat si estetica au de suferit. In plus, osul maxilar, acolo unde nu mai exista dinte sau dinti se va resorbi, adica se va topi, astfel incat inserarea unui implant dentar Iasi va fi riscanta sau chiar imposibila in lipsa unor manopere suplimentare, cum ar fi cele de aditie de os, prin care se reface volumul osos astfel incat implantul sa se poata ancora ferm.

implant dentarCand se pierd grupe mari de dinti sau chiar toti dintii estetica faciala are mult de suferit. Oasele maxilare se resorb, iar structurile fetii incep sa se modifice: buzele capata un aspect infundat si subtiat, apar numeroase riduri in jurul gurii si langa nas, dimensiunea verticala scade. Intr-un cuvant, fata capata un aspect de imbatranire prematura ceea ce constituie un mare dezavantaj.

In plus, masticatia cu proteze mobile atinge o eficienta de maxim 10% si multe din alimentele preferate sunt constant evitate. Pacientul, chiar daca nu recunoaste, incepe sa resimta probleme psiho-sociale, dezvoltand ticuri faciale, este permanent obsedat de mobilitatea protezelor, evita sa zambeasca si sa manance, ajungand chiar sa se izoleze.

Atunci cand se pierde un dinte, iar acesta nu este inlocuit, atat dintii vecini, dar si cei antagonisti sau opusi vor migra, schimbandu-si pozitia corecta. Alege Dentique si bucura-te de toate rezultatele perfecte. Acest fapt va conduce la dezechilibre ale muscaturii care se pot agrava prin afectarea musculaturii masticatorii sau a articulatiei temporo-mandiblare. Astfel, pacientul va experimenta oboseala musculara si dureri nejustificate in regiunea capului, precum si un permanent discomfort la nivelul danturii si a vecinatatilor ei.

Dintii migrati vor retentiona mai usor placa bacteriana si tartru, ceea ce va conduce la instalarea infectiilor, atat la nivel dentar prin aparitia si complicarea cariilor cu afectiuni ale canalelor cat si la nivel gingivo-parodontal prin instalarea si progresarea diverselor forme de boala parodontala.

Un tratament eficient cu implanturi dentare este acela care restaureaza estetic si functional dantura pentru cel putin 30-40 de ani, adica predictibil pe termen lung.

Acest deziderat poate fi atins numai prin implicarea totala de ambele parti: de partea medicului, prin investigare atenta, diagnostic corect si planificare interdisciplinara si de partea pacientului prin pastrarea unei igiene orale riguroase la domiciliu, respectarea celor doua controale anuale si evitarea sau renuntarea la fumat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *