Delegatie la Arad

ARAD. Sambata 26 ianuarie, la Arad a venit in vizita delegatia oficiala a sarbilor, formata din Ivan Bosnjak, primarul orașului Zrenjanin, Radoslav Pavlovic, consilier al Președintelui Serbiei, și Lazar Manojlovic, consulul general al Serbiei la Timișoara. Deasemenea au mai participatsi  Slavomir Gvojdenovici, deputatul Uniunii Sarbilor in Parlamentul Romaniei, și Dragan Voștinar, președintele filialei Arad-Gai a Uniunii Sarbilor din Romania. Mai multe imagini..imagini delegatie sarba la Arad

Cu ocazia acestei intalniri, s-a amintit si de candidatura Aradului pentru Capitala Culturala Europeana a anului 2021, precum si de incurajarea a cat mai multor colaborari si actiuni comune ale oraselor infratite. S-a discutat si despre o mare dorinta, venita din partea sarbilor dar de o importanta foarte mare si pentru Arad, si anume realizarea unui monument in memoria miilor de sarbi, care au fost prizionieri de razboi, dar si in memoria civililor deportati de armata austro-ungara, care au pierit in timpul primului razboi mondial in lagarul din Cetatea Aradului.

Comunitatea sarba din Arad, au organizate festivitati in cinstea sarbatoririi Sfantului Sava. Prezenti la aceasta intalnire, au fost foarte multi aradeni, care au dat dovada de multa prezenta de spirit, eleganta si bun simt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *