Elevii de CLASA A II-A vor sustine teste nationale!

SURPRIZELE sistemului, din Ministerul Invatamantului romanesc, continua!

Dupa toate schimbarile care au avut loc, si care probabil vor mai continua, Ministerul Invatamantului  ne da o veste care nu i-a multumit deloc pe parinti: Teste nationale la CLASA A II-A! Testele vor fi sustinute de cei mici, in luna Mai 2013. Aceste testari, venite in randul elevilor de clasa a II-a, se datoreaza unui nou tip de instrument, creat : portofoliul educational. Acest portofoliu, cartea de identitate educationala a cetateanului va fi folosita inclusiv la admiterea in liceu.

Elevii de clasa a II-a vor fi testat, incepand din semestrul al II-lea, atat la citit, cat si la scris si socotit. Teste nationale vor sustine, totodata si elevii claselor a IV-a si a VI-a. Cei de clasa a VI-a vor fi evaluati la limba si comunicare, matematica si stiinte.

Evaluarile nu se vor finaliza printr-o nota, sau calificative, ele vor contribui la realizarea unui scor mediu national al performantelor elevilor.

Parintii vocifereaza, fiind nemultumiti de aceste decizii, intrucat ei considera ca elevii de clasa a II-a sunt prea mici pentru a sustine astfel de teste nationale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *