Fardurile grase provoaca aparitia bubitelor!

ACNEE. Nu doar adolescentii se intalnesc cu problema cosurilor. Si femeile de 25 si chiar 35  de ani pot avea cosuri. Termenul de acneee este larg si acopera o varietate de manifestari incluzand cosurile, punctele albe, punctele negre si microchisturile pielii. CE PRODUSE provoaca acneee? fardurile grase provoaca bubitele

Fardurile grase provoaca aparitia bubitelor. Pigmentii din fondul de ten, fardurile rosii, cremele si loctiunile de demachiant sau cele hidratante  nu sunt o problema, ci materia grasa este cea vinovata, Daca aveti predispozitie la acnee, folositi un machiaj lipsit de materii grase.

Ce PRODUSE trebuie evitate?  Este de evitat acele produse care contin lanolina, izopropil miristat, lauril-sulfat de sodiu, laureth-4 si culoriile rosii D&C. Aceste produse sunt ca si materii grase, foarte agresive pentru piele.

De recomandat este ca in fiecare seara, machiajul sa fie indepartat, DOAR CU APA SI SAPUN. Se poate folosi un sapun neiritant si clatita pielea cu multa apa rece.

Dermatologii recomanda, pe cat posibil sa va pastrati infatirsarea, cat mai natural. Indiferent de fardul folosit, cu cat il folositi mai putin, cu atat mai mult bine faceti pentru piele.

Stiati ca ciocolata provoaca eruptia acneica? Nu este intotdeauna adevarat! De regula, predispozitia este ereditara. Alti factori care provoaca aceasta problema des intalnita, este STRESUL!

Bea CEAI DE MUSETEL! El stimuleaza sistemul imunitar si poate fi un aliat in lupta contra acneei. Si compresele reci cu ceai de musetel amelioreaza starea pielii si a porilor. Doua cani cu ceai de musetel baute zilnic si spalarea fetei dimineata si seara cu acelasi ceai aduc o imbunatatire semnificativa a problemei cu acneea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *