Fii atent la achizitionarea unor capace prezoane de calitate

In multe cazuri, atentia constructorului de motoare se concentreaza doar pe selectarea componentelor adecvate pentru o anumita constructie a motorului, determinand jocurile, volumul si debitul de admisie si evacuare, finisajele de suprafata si asamblarea de precizie.

Elementele de fixare, filetate, legatura vitala care asigura totul impreuna, sunt adesea luate ca atare. Aici vom discuta o varietate de probleme si preocupari legate direct de cele mai importante componente ale oricarui motor – capace prezoane.

Ce sunt capacele prezoane?

Capacele prezoane sunt capace filetate metalice care se insurubeaza, care protejeaza suruburile si piulitele impotriva deteriorarii firelor, murdariei si coroziunii. Rapid si usor de instalat, acestea extind durata de viata a suruburilor si piulitelor, ceea ce poate economisi timp de intretinere atunci cand suruburile sunt demontate pentru service.

Capacele prezoane sunt utilizate pe scara larga in rafinarii, instalatii petrochimice, instalatii de GNL, turbine eoliene si alte structuri din otel. Acestea pot fi instalate pe schimbatoare de caldura, reactoare si echipamente de proces care functioneaza la temperaturi de pana la 550 ° C sau mai mult, in cazul in care capacele standard din plastic nu sunt potrivite.

Capacele nu se degradeaza din cauza razelor UV si pot oferi protectie pe termen lung suruburilor de fundatie si altor suruburi care risca sa se degradeze.

Acestea au un surub simplu pe sistem. O liniuta pe capac este utilizata pentru a se potrivi cu dimensiunea firului, astfel incat sa poata fi fixata rapid si ferm de firul capacului. Capacele prezoane sunt proiectate pentru a fi instalate manual, fara a fi necesare instrumente suplimentare. Ele pot fi indepartate cu usurinta atunci cand este nevoie.

Capacele prezonae pot fi, de asemenea, personalizate pentru a se potrivi oricarei aplicatii cu o schimbare foarte rapida.

Importanta folosirii unor capace prezoane

Utilizarea capacelor prezoane este preferata ori de cate ori este posibil, in locul suruburilor cu capac principal, in acele cazuri in care este disponibila o alegere.

Stalpii ofera posibilitatea de a obtine valori de cuplu mult mai exacte, deoarece capacele nu se rasucesc in timpul strangerii la fel ca suruburile.

Deoarece acestea raman stationate in timpul strangerii piulitelor, capacele se intind intr-o singura axa, oferind forte de prindere mult mai uniforme si precise. De asemenea, deoarece utilizarea acestora are ca rezultat o uzura mai mica aplicata firelor instalatiei, aceasta extinde durata de viata a gaurilor filetate pe perioade de intretinere / reconstructie.

Acest lucru este deosebit de important atunci cand ai de-a face cu instalatii din aliaj.

Utilizarea capacelor prezoane faciliteaza, de asemenea, instalarea capacului principal.

Sfat de instalare a capacelor prezoane

Inainte de a incepe instalarea, curata bine locul. Orice resturi de pe filete pot afecta cu usurinta calitatea cuplarii firului si pot provoca citiri incorecte ale cheii dinamometrice.

Beneficii capacelor prezoane:

  • Iti vei proteja suruburile si filetele piulitei
  • Vei preveni coroziunea
  • Vei intretine mai bine instalatia
  • Vei economisi timp si bani
  • Sunt compatibile cu temperaturi ridicate
  • Capacele prezoane sunt un sistem cu surub simplu pentru instalare si demontare
  • Sunt reutilizabile si de lunga durata
  • Sunt prezente intr-o gama larga de dimensiuni, plus modele personalizate
  • Sunt complet personalizabile.

In concluzie, ia si tu in considerare achizitionarea unor capace prezoane pentru a beneficia de toate aceste avantaje in ceea ce priveste instalatia masinii tale. Mai presus de toate, trebuie sa realizam ca cu cat ne ocupam de intretinerea ei, cu atat vom intampina mai putine probleme tehnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *