FII DASCAL si MODEL!

Stiati ca gustul pentru unele alimente si bauturile pe care le consumam , il capatam chiar din burta mamei? Asa este si cu preferintele muzicale, in saptamana a 26-a de sarcina, urechea fatului este complet formata si functioneaza, fatul auzind inima mamei, vocile din jur, conversatiile, precum si muzica ascultata de mama. Unde trebuie sa fie atenta o mamica? copiii imita tot

Copiii se nasc fara a cunoaste si a stii bunele maniere. Ei le invata cum se spune, in „primii sapte ani de acasa”. Parintii sunt si educatori, „dascali”, de aceea in anumite cazuri sunt „vinovati” de acele comportamente „defecte”, ale copiilor,intrucat, au dat prea multa importanta unor fapte, ce nu necesitau acea atentie, sau din contra, nu au acordat suficienta atentie in anumite cazuri, si datorita acestui fapt, copilul a vrut sa atraga atentia, evident facand „gafe”.

Parintii sunt pentru copii, primul model. Ei fac exact asa cum vad si acasa, imita tot ce e bun, dar mai ales lucrurile mai putin bune (cum ar fi: un baietel il imita pe tatal lui, cum fumeaza, luand chiar tigara in mana si mimand acest gest). Copiii imita persoanele care le sunt cele mai dragi:mama, tata, fratii, insa si educatoarea sau invatatorul/ea pe care ei ii admira.

Nu exista copil care sa nu-si aminteasca de invatorul/ea care i-a indrumat primii pasi in ale cititului, respectiv ale scrisului, iar mai mult, sunt foarte multi copii care foarte des le si imita.

ATENTIE foarte mare, la ceea ce spuneti fata de copii si deasemenea la ceea ce fac copiii mai mari fata de fratii mai mici. COPIII ne OBSERVA cu mare atenti, apoi NE IMITA CU MULT TALENT!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *