GRADINITA sau CLASA PREGATITOARE?

GRADINITA sau CLASA PREGATITOARE? Aceasta intrebare si-o pun multi parinti, nedumeriti la cele ce se intampla in Ministerul Invatamantului, schimbarile care au tot avut loc si care i-au pus intr-o oarecare ceata pe parinti, nestiind ce este mai bine si cum este mai bine sa faca, pentru copiii lor. SPUNE PAREREA TA!GRADINITA sau Clasa pregatitaore? Premierul Victor Ponta a declarat recent la un post de televiziune, ca toti parintii ai caror copii sunt la gradinita in grupa mare, pot opta pana la data de 31 MARTIE, intre a-si inscrie copilul la grupa pregatitoare din scoala, sau copilul sa ramana in gradinita, tot in grupa pregatitoare, fara ca statul sa-i forteze pe parinti sa accepte o anumita decizie.

„Ideea pe care am discutat-o şi cu ministrul Pricopie, şi cu ministrul Dragnea a fost urmatoarea: faimoasa problema a grupei pregatitoare , nu cred că trebuie sa ii fortam pe parinti sa isi duca copiii la scoala la grupa pregatitoare, nici nu trebuie să ii împiedici pe cei care vor sa mearga sa isi duca copiii mai repede la şcoala, şi atunci am stabilit împreună un sistem pe care îl definitivăm în zilele următoare: până pe 31 martie, fiecare părinte care are un copil în grupa mare să spună dacă vrea să rămână la grădiniţă încă un an, în grupa pregătitoare, sau vrea să meargă la şcoală în grupa pregătitoare”, a spus Ponta la postul respectiv.

In opinia domnului premier Victor Ponta, clasa pregatitoare trebuie sa revina la gradinita, chiar daca ministrul Educatiei, Remus Pricopie nu este de acord cu acest lucru si in opinia lui clasa zero sa ramana obligatorie, iar clasa a IX-a sa ramana la gimnaziu.

Ecaterina Andronescu sustine ca scoaterea grupei pregatitoare din scoli, depinde intr-o oarecare masura de spatiul pus la dispozitie, de unitatile de invatamant prescolar si de posibilitatea ca acestea sa-i cuprinda pe toti cei inscrisi.

Pana se vor decide ce anume, cum si cand, probabil ca vor mai aparea diverse opinii pro si contra, insa cei mai afectati sa nu uite nici cei de la Ministerul Educatiei, nici domnul Victor Ponta, sunt COPIII si parintii acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *