Griji mari!

ARAD. Grijile mari acum incep. Parintii sunt nevoiti sa scoata din buzunare, sute de lei.

Ca in fiecare an, toamna vine cu multe griji pentru parinti, datorita cheltuielilor ce-i asteapta pentru inceperea noului an scolar. Pentru acei parinti care pasesc pentru prima data intr-o asemenea aventura, e bine de stiut ca trebuie sa aiba nervii tari si buzunarele pline.

Absolut necesare pentru prima zi de scoala sunt: ghiozdan, penar, stilou, caiete, creioane, acuarele, bloc de desen plus imbracamintea si incaltamintea,necesare, deoarece peste vara, copiii cresc. Pe langa toate aceste cheltuieli se vor mai adauga din a doua zi de scoala, acele cheltuieli cerute de cadrele didactice: fonduri peste fonduri, al clasei, al scolii si multe altele necesare.

Dupa o raita prin magazine, ca si un exemplu de pret, cel mai ieftin ghiozdan este la 40 de lei, cu care nu esti sigur ca va rezista prea mult rechizitelor, iar unul mai rezistent il gasesti la 100 de lei. Caietele le gasesti la 2 lei/bucata, un set de carioci la 10 lei, un set acuarele la 24 de lei, iar lista ar putea continua in ceea ce privesc rechizitele, insa mai este nevoie si de echipament de sport,  care costa in jur de 150 de lei, pantaloni 50 de lei, o pereche de pantofi 50 de lei si lista ar putea sa mai continue.

O medie a cheltuielilor pentru un copil ajunge la cel putin 600 de lei. Problema este ca sunt parinti, care au si doi, trei copii care trebuie pregatiti pentru scoala. Cu ce sunt ajutate aceste familii? Raspunsul ramane undeva pierdut, chair daca ne-am dori sa avem unul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *