Incalzitoarele cu infrarosii sunt economice

O casa primitoare este apreciata la prima vedere de cei care locuiesc acolo si de cei care vin in vizita: pentru cei care locuiesc in acea casa, este o modalitate de a reveni seara, dupa o zi lunga de munca si de a se simti rasfatati. Pentru cei care viziteaza, este o modalitate de a se simti intampinati, cu caldura si prietenie, intr-o casa care nu le este proprie, dar care, pentru cateva ore, devine ca si a lor. Furnizarea unei locuinte confortabile nu este dificila, trebuie doar sa folositi cateva trucuri simple nu numai in zonele dedicate primirii oaspetilor, cum ar fi bucataria, camera de zi, camera de zi, sala de mese, dar si exteriorul acesteia. Confortul, caldura si simplitatea sunt cuvintele cheie pentru o casa linistitoare, care ii intampina pe toti in fiecare zi.

Incalzitorul cu infrarosii este din ce in ce mai raspandit in Romania. Aceasta tehnologie speciala exploateaza proprietatile razelor infrarosii, care reprezinta un tip de radiatie invizibila pentru ochiul uman. Similar cu ceea ce se intampla cu razele solare, razele infrarosii incalzesc direct corpul uman, fara a fi nevoie sa incalzeasca aerul din jur. In acest fel, panourile cu infrarosu functioneaza cu o incalzire orientata, care are mai multe avantaje in comparatie cu cea oferita de sistemele mai traditionale.

Sistemul de incalzire cu infrarosu foloseste unul sau mai multe panouri cu o suprafata de sticla, chiar si in mai multe straturi, pentru a fi instalate pe perete. Principala caracteristica a acestui sistem este exploatarea energiei electrice pentru a genera caldura, care este radiata de la suprafata fiecarui panou intr-un mod foarte diferit de ceea ce se intampla cu caloriferele clasice. Acestea din urma, de fapt, exploateaza principiile convectiei termice pentru a incalzi aerul cel mai aproape de calorifer. Circulatia aerului face restul: aerul cald tinde sa se ridice spre tavan si se creeaza un cerc de aer cald, care este totusi distribuit inegal in interiorul camerei. Rezultatul este o incalzire lenta si slab distribuita care, in special, lasa o temperatura destul de scazuta langa podea si, prin urmare, aproape de picioarele noastre.

Sistemul de incalzire cu panouri infrarosii, pe de alta parte, incalzeste direct suprafetele peretilor si obiectelor, cum ar fi mesele si rafturile si asigura o senzatie de caldura imediata chiar si pe pielea noastra.

Acest lucru se datoreaza proprietatilor fizice ale razelor infrarosii, care incalzesc suprafetele obiectelor inconjuratoare, mai degraba decat aerul care le inconjoara, determinand sa se dezvolte caldura in interiorul lor. Tocmai din acest motiv, razele infrarosii sunt cunoscute si sub denumirea de radiatii termice. Infrarosu radiat de fiecare panou actioneaza pe o raza de cativa metri si in acelasi mod ne incalzesc pielea.

Incalzitorul cu infrarosii este folpsit pentru a incalzii exteriorul casei deoarece este economic si asigura caldura constanta. Cu acesta puteti incalzi foisorul deoarece asigura o caldura constanta chiar si cand afara este frig; in acest mod puteti sa va beti cafeaua sau ciocolata calda afara si in zilele cele mai friguroase. Iar pentru  incalzirea terasei dumneavoastra puteti alege incalzitorul de terasa cu carbon, care asigura caldura constanta pentru a va putea bucura de spatiile preferate din casa pana si cand afara sunt temperaturi joase; bineinteles exista mai multe tipuri de incalzitoare pentru terase sau incalzitoare exterioare, puteti sa le gasiti in magazinele fizice sau online specializate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *