INTERVIU cu administratorul de bloc,domnul HAICA DAN!

INTERVIU. Avand in vedere ca multe blocuri din oras arata foarte bine, intretinute, fiind curat si amenajat in jurul lor, a avut loc un interviu adresat unuia dintre administratorii unui astfel de bloc.

ARAD PRESS: Domnule Haica Dan, de cat timp sunteti administrator de bloc?

Haica Dan:” La sfarsitul lui 2004 am inceput. Sunt aproape opt ani de atunci.”

ARAD PRESS: Este grea aceasta responsabilitate?

H.D. „Daca mergi pe principiu de a ajuta,nu este greu! Eu asa am pornit, pe principiul acesta si asa merg si in prezent.M-am implicat intotdeauna cu adevarat in tot ceea ce am facut si am demonstrat asta, prin rezultatele mele.”

ARAD PRESS: Ati fost ajutat de cineva in vreun fel?

H.D: ” Nu, fata de alte firme de prestari servicii care au fost masiv ajutate de Uniunile existente ale Asociatiilor de Proprietari din orasul nostru, care au reusit sa acapareze, mai putin prin fapte, zone intregi de blocuri.”

ARAD PRESS: Ce inseamna, mai exact sa fii administrator?

H.D : ” In primul rand trebuie sa ai dragoste fata de oameni. Nu se rezuma totul strict la calcule. Trebuie sa fii bun, sa remarci problemele locatarilor, sa-i ajuti,  sa vii in intampinarea lor. Este o lupta in favoarea oamenilor! Daca o consideri  o pura afacere, nu vei reusi.”

ARAD PRESS: Sa inteleg ca nu oricine poate fi administrator?

H.D: „Este grea, dar este frumoasa, daca faci din placere pentru comunitate. Este frumos sa ajuti!

ARAD PRESS: Ce probleme ati intampinat in decursul celor opt ani?

H.D: „Sunt multe probleme cu care m-am confruntat in rezolvarea anumitor lucruri, pentru anumite remedieri erau necesare aprobari, dar cand am putut, pentru rezolvarea unor probleme minore, fiind increderea la mijloc, intre mine si locatari, lucrurile au mers mult mai usor.”

ARAD PRESS: Care este relatia dumneavoastra cu proprietarii?

H.D: „Fiecarui locatar ii spun sa ma intrebe orice nelamurire are, la orice ora. Increderea si transparenta sunt pe primul plan in aceasta relatie cu proprietarii.”

ARAD PRESS: Cum vedeti viitorul in administratie?

H.D: ” Pentru acei administratori care sunt si meseriasi, sa puna mana sa repare, sa se priceapa, sa faca anumite remedieri, viitorul in administratie va fi unul bun.”

ARAD PRESS: Este bine si pentru proprietari ca un administrator sa fie si meserias? Daca da, de ce?

H.D : ” Este bine, deoarece un administrator daca este si meserias, poate sa inteleaga situatiile create in anumite conditii, punand mana prompt si remediind problema. Aici pot spune si de eficienta cu care stii ca un administrator rezolva problema, decat sa vina o firma prestatoare, pe care o si platesti mai mult dar nici nu esti sigur de lucrarea care ti-o face.”

H.D : „Vreau aici sa completez. Practic aceasta meserie cat mai mult, chiar daca este hulita, dar ma doare, ca suntem bagati in aceeasi oala si noi, cei care suntem cinstiti.”

ARAD PRESS: Din partea Primariei ati avut suport?

H.D:” Da, am avut.”

ARAD PRESS: Care este ajutorul primit din partea Primariei?

H.D: ” Am facut cereri si in urma cererilor facute am primit material saditor,floricol,pomisori ornamentali, banci si mai sunt unele, pe care poate le omit acum.”

ARAD PRESS: V-a fost refuzat ceva anume?

H.D. :” Nu pot spune refuz, dar am facut cereri pentru cosuri stradale de gunoi, in urma cu un an. Nu am primit inca acele cosuri, dar eu sper ca in curand le vom primi si pe acelea.”

ARAD PRESS: Aveti un anume of?

H.D : „Unul din marile mele ofuri este acela ca nu avem o Uniune a Asociatilor de Propietari, care sa-si dea interesul cu adevarat in rezolvarea problemelor de natura legislativa,tehnica. Nu avem o „porta voce” a noastra. Din acest motiv, multe dintre „luptele” noastre cu Societatile prestatoare de servicii, sunt directe!

Mai am un of, si anume, acela ca n-a fost mediatizat concursul „Aradul Curat”.”

ARAD PRESS: Domnule administrator, anul 2013, vine cu ceva nou, in obiectivele ce vi le-ati propus?

H.D.: „Pentru anul viitor mi-am propus si speram sa reusim sa termoizolam Blocul 1, prin forte proprii. Pe aceasta cale vreau sa le multumesc membriilor asociatiilor de propietari, pentru eforturile facute, achitand sumele necesare.”

ARAD PRESS: Din 2004 ,pana in prezent, care sunt cele mai mari realizari ale dumneavoastra?

H.D : „In principal am cautat sa aducem imbunatatiri, cu economii, eliminand risipa.”

ARAD PRESS: Puteti spune cateva dintre ele?

H.D. : „Am montat integratoare, am izolat tevile, au fost schimbate coloanele de apa, am izolat acoperisul pe cont propiu dar mandria cea mai mare a mea cat si a locatarilor , Blocului 1 este parcul din spatele blocului pe care l-am facut impreuna cu parintii copiilor din bloc, in urma cu trei ani. Este o siguranta petru copii, liniste si curatenie.” Anul acesta, in cadrul Zilelor Aradului, am participat la concursul „Aradul Curat” , la care am luat premiul I, iar ca premiu blocul nostru a primit ca premiu o masina de tuns iarba.”

ARAD PRESS: Sunt lucruri pe care nu ati reusit inca sa le rezolvati?

H.D.: „DA! Una din probleme pe care n-am reusit pana acum, este aceea de-a lamuri CET-ul sa aduca recircularea apei calde pana la contorul de bransament, aflat in subsolul imobilului.

ARAD PRESS: Ca si incheiere as vrea sa va intreb: aveti un vis anume?

H.D.: „Un mare vis al meu este sa infiintez UNIUNEA PROPIETARILOR! ” spune zambind si sincer, domnul administrator, Haica Dan.

ARAD PRESS: Va multumesc mult, pentru timpul acordat si poate, de ce nu, va avea loc si un alt interviu, pe aceeasi tema, peste zece ani.

H.D: ” Cu mare drag, Doamne ajuta!”

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *