ISU Arad apreciat in Austria !

ARAD. In perioada 26 – 30 iunie 2013, 5 ofiteri si 11 subofiteri din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Vasile Goldis„ Arad alaturi de 1 medic si 1 asistent din cadrul Unitatii de Primiri Urgente Arad au participat in Austria la Exercitiul International de interventie in Situatii de Urgenta Taranis 2013.ISU Arad, apreciat în Austria la Exerciţiul Internaţional de intervenţie în Situaţii de Urgenţă

La exercitiu au participat 8 tari si 1400 persoane, din care 800 din structurile austriece, 400 din echipele internationale si 200 voluntari. In cadrul exercitiului au fost organizate un numar de 28 site-uri, necesitand interventia unor echipe cu specialitati diferite.

ISUJ Arad a deplasat in baza de operatii si pentru interventie 3 echipaje: descarcerare grea, CBRN, Ambulanta C1, formate din subofiteri operativi si un ofiter, sef de echipa. Echipa Romaniei a avut un ofiter de legatura si un ofiter evaluator. In calitate de V.I.P au participat si inspectorul sef si seful centrului operational.

Toate cele 3 echipaje romanesti care au participat la interventie au executat misiuni specifice: cercetare CBRN, descarcerare si acordarea prim ajutor de urgenta.

Echipa Romaniei a fost apreciata de catre conducerea exercitiului si de celelalte echipe participante, atat in ceea ce priveste profesionalismul pe timpul interventiilor cat si dotarea tehnica de ultima generatie (intreaga tehnica provenind din derularea Programului Operational Regional, fiind achizitionata in anii 2011 – 2012).

sursa : www.ghidularadean.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *