Iti salveaza VIATA ! EI isi risca viata pentru voi !

VIATA DE POMPIER. Zilnic mass-media prezinta situatii de urgenta, in care pompierii isi dovedesc eroismul, insa, din pacate de multe ori, cu pretul vietii. Cate vieti salveaza anual, pompierii?

Pompierii intervin in Romania , la peste 23-24.000 misiuni, asistand si salvand peste 14.000 persoane. Din totalul misiunilor pompierilor, doar 60% vizeaza salvarea de vieti, diferenta de 40% constand in operatiuni de salvare a bunurilor materiale, limitarea efectelor si prevenirea producerii dezastrelor.

Ei isi risca viata, pentru a salva alte vieti, iar de subliniat este ca pompierii fac acest lucru cu mandrie : „Este minunat atunci cand ai pe brate, un suflet pe care stii ca l-ai salvat” , sunt cuvintele unui pompier roman.

Cati romani stiu care foto: FAN sunt factorii de risc, pe timpul indeplinirii sarcinilor de serviciu si a interventiilor pompierilor? Factorii  actioneaza simultan (stres cumulat  cu pericol de alunecare, cu producere de arsuri, traumatisme).

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arad, au intervenit in ultimele zile, in foarte multe cazuri, in cel mai scurt timp posibil, cu toate echipamentele bine pregatite, asa cum o fac de obicei, pentru salvarea de vieti, iar aradenii pot fi mandri de o adevarata echipa de pompieri !

Meseria de pompier, pe langa faptul ca este o meserie foarte frumoasa este foarte riscanta si grea ! CATI STIU ACEST LUCRU?

RESPECTA-I PE CEI CE-TI SALVEAZA VIATA !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *