8 noiembrie Sarbatoarea Sfintiilor Mihail si Gavriil!

Ca in fiecare an, pe data de 8 noiembrie sunt celebrati Arhanghelii Mihail si Gavril, fiind cunoscuti ca sunt conducatorii cetelor de ingeri.

Sfântul Arhanghel Mihail este unul dintre cei mai cinstiți Îngeri, fiind conducător al Puterilor cerești. Conform Sfintei Scripturi și Tradiţiei, el a mijocit de multe ori pentru oameni și rămâne pe mai departe Apărătorul Credinței. Numele de Mihail înseamă “Acela care este ca Dumnezeu” sau “Cine este cel care e ca Dumnezeu? Sfantul Mihail si-a aratat puterile atunci cand un tanar a fost aruncat de talhari in mare, cu o piatra agatata de gat.

Sfantul Arhanghel Gavriil (sau Gabriel) este asociat cu multe întamplari din Sfanta Scriptura mai ales cu vestirea catre Maica Domnului a zamislirii Domnului Iisus Hristos. Numele de Gavriil provine din ebraică, însemnând “Omul lui Dumnezeu“. O altă traducere ar fi “Dumnezeu este puternic“. Gavriil a fost de fata si la Patimile și  Învierea Domnului. Se spune ca el era misteriosul “tanar îmbrăcat doar cu o fașie de panza,care îl urma pe Iisus”. Sfantul Arhanghel  Gavriil a fost cel care a vestit Învierea Domnului ,Femeilor Mironosiţe, la mormânt.

Intr-o astfel de Mare Sarbatoare, a Arhanghelilor Mihail si Gavriil, Arad Press ureaza pe aceasta cale :”La multi ani” tuturor celor ce-si serbeaza ziua de nume!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *