Lentile de contact colorate intense – cea mai potrivita alegere

Lentilele de contact colorate sunt o alegere foarte buna daca vrei sa iti schimbi look-ul sau daca vrei sa iti armonizezi culoarea ochilor cu cea a parului.

In functie de efectul pe care ti-l doresti, lentilele colorate iti pot schimba complet culoarea irisului sau pot doar sa il nuanteze. Intensitatea culorii finale variaza in functie de opacitatea lentilei si culoarea ta naturala, rezultatul fiind diferit de la persoana la persoana.

Lentilele de contact colorate intense sunt o idee foarte buna in cazul in care doresti sa ai o privire patrunzatoare sau daca iti doresti sa participi la un eveniment seara si vrei sa iti iasa ochii in evidenta.

Lentile care scot in evidenta culoarea naturala a irisului

 

Aceste lentile, cunoscute drept color enhancement contact lenses, sunt create special pentru a scoate in evidenta ochii deschisi la culoare (albastri sau verzi).

Daca iti doresti sa ai o privire mai patrunzatoare, acest tip de lentile este perfect pentru tine. Lentilele permit luminii exterioare sa treaca prin portiunea colorata, iar daca ai ochii deschisi in mod natural (albastru sau verde deschis si chiar gri), acestea ti se vor potrivi de minune.

Daca ai ochii inchisi la culoare, nu vei reusi sa le deschizi nuanta prin folosirea acestor lentile. De exemplu, daca ai ochii caprui, aceste lentile nu iti vor modifica culoarea irisului in albastru-deschis sau verde, iar in majoritatea cazurilor schimbarea nu este vizibila deloc.

Lentile de contact colorate opace

 

Lentilele de contact opace schimba complet culoarea naturala a irisului. Acest tip de lentile iti permite sa iti modifici complet culoarea ochilor, de la albastru la caprui, la verde sau chiar gri.

Chiar daca lentilele sunt opace, rezultatul final poate varia in functie de omogenitatea culorii tale naturale si a nuantelor prezente in iris, precum si de lumina exterioara.

Daca te-ai decis sa incerci lentile de contact colorate, atunci probabil te intrebi cum ar trebui sa iti alegi culoarea pentru un rezultat pe placul tau. Rezultatele variaza de la persoana la persoana, asadar nu exista reguli general valabile pentru toata lumea. Totusi, poti urma cateva principii generale pentru a te ghida in procesul de achizitie. Ar fi bine sa tii cont ca lentilele colorate nu vor arata la fel atunci cand sunt aplicate pe doi ochi diferiti.

Lentilele colorate se vad cel mai bine pe ochii inchisi la culoare, caprui sau negri.

 

Cum iti dai seama daca lentilele colorate se vor vedea

 

Pentru a-ti da seama daca lentilele de contact colorate se vor vedea pe culoarea naturala a ochilor tai, poti sa faci urmatorul test: analizeaza-ti irisul intr-o oglinda, in lumina naturala. Daca obsevi o singura nuanta in irisul tau, atunci este posibil ca lentilele sa se vada, iar rezultatul final sa fie pe masura asteptarilor tale.

Daca observi mai multe nuante sau varietate cromatica, atunci gradul de opacitate a lentilei trebuie sa fie unul mare; in caz contrar, este posibil ca nuanta lentilei sa se amestece cu nuanta irisului natural, iar rezultatul nu va fi unul de efect.

Principii generale pentru alegerea culorii

 

In functie de obiectivul tau – modificarea completa a culorii sau doar nuantarea culorii naturale a irisului – poti alege o culoare total opusa (de exemplu, trecerea de la albastru la caprui) sau o nuanta cu cateva tonuri mai inchisa sau mai deschisa (de exemplu, trecerea de la verde deschis la verde inchis).

Pentru o culoare care sa se potriveasca natural cu look-ul tau, alege o culoare complementara cu nuanta ochilor, a tenului si a parului. Daca te intereseaza o schimbare radicala, atunci poti opta pentru o pereche de lentile diametral opusa cu nuanta ta naturala.

Asadar, lentilele de contact colorate intense trebuie sa se potriveasca ochilor tai asa ca alege niste culori care sa nu strice contrastul chromatic si care sa ofere, in cele din urma, rezultatul dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *