Limbajul la copii ! VEZI unde duce ignorarea vorbirii incorecte!

IMPORTANTA LIMBAJULUI LA COPII! In primii ani de viata asistam la o spectaculoasa dezvoltare a limbajului, care s-a dovedit a fi unul dintre fenomenele psihice cu rol esential in dezvoltarea fiecarei persoane. limbajul la copii

Desigur, poticnelile pe care el au prescolarii in incercarea lor de a se exprima corect, reprezinta de cele mai multe ori o sursa de amuzament pentru adulti, insa acest fenomen se extinde in timp (dupa varsta scolara) si atunci trebuie luate masuri.

Vorbirea copiilor trebuie incurajata si corectata de timpuriu, fara ca parintii sa devina cicalitori, iar atunci cand defectele de vorbire se prelungesc in timp, este bine sa se apeleze la un logoped. Unele tulburari pot fi vindecate in timp,altele doar de specialist.

IGNORAREA acestor aspecte poate atrage dupa sine, insuccese scolare, care se pot agrava in timp. De exemplu , un elev care nu poate pronunta corect anumite sunete va intampina dificultati in citirea si scrierea lor, iar din aceasta cauza, va ramane in urma, mereu, sau ii poate afecta personalitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *