Meseria de parinte!

Cu totii avem o meserie, insa multi dintre noi, ne intrebam daca si a fi parinte, este sau nu o meserie!

„Meseria de parinte” este si cea mai usoara meserie din lumea, insa este si cea mai dificila. A fi parinte este foarte greu, rolul implicand multe sarcini, responsabilitati,empatii.

Solicita foarte mult intelegerea noastra,rabdarea fiind de cele mai multe ori pusa la grea incercare, iar acei parinti care reusesc sa vada prin ochii copiilor sai, se pot declara fericiti, deoarece este foarte greu sa-i intelegem, daca nu incercam acest lucru sa-l facem.

Greu este mereu sa raspundem si intrebarilor „puerile”, care de cele mai multe ori, vin in momente nepotrivite, iar noi, raspundem cu un „lasa ca-ti explic mai tarziu”, sau „nu am timp acum”, gest care mai tarziu poate sa ne faca sa intelegem ca am gresit , neexplicand copiilor la momentul respectiv ceea ce pe ei i-a nedumerit.

De ce spunem ca este o mare responsabilitate a fi parinte? Deoarece, PARINTELE este modelul pe care COPILUL il urmeaza, oferindu-i principii,conditii de viata,educatia de baza,si nu in ultimul rand, afectivitatea, fara de care, niciun copil nu va creste la fel de usor, ca unul caruia i se acorda afectiune si caldura parintilor.

Un copil crescut cu dragoste, si caruia mereu i se explica ca in viata fiind buni si sufletisti, nu va fi un om rau, ci din contra va simti mereu nevoia sa acorde dragostea si bunatatea cu care a fost crescut la randul sau.

Un factor foarte important in viata copilului il reprezinta SCOALA si tot ceea ce este legat de activitatea scolara. Este foarte importanta si scoala unde algem sa inscriem copiii, intrucat, MEDIUL, anturajul in care copilul nostru va invata si va creste va deveni o a doua familie, care il pregateste pentru viata adulta. Una dintre problemele stringente in momentul inaintarii copilului in adolescenta, o reprezinta integrarea sa in colectivele din jurul sau, acivitatile in care va fi inclus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *