Nasterea sub apa! Avantaje si dezavantaje!

Nasterea sub apa. In Romania, acesta metoda de nastere este foarte putin folosita. Afla care sunt avantajele si dezavantajele nasterii sub apa!

In Europa, tot mai multe femei aleg varianta nasterii sub apa, insa la noi in Romania, abia daca o cunosc femeile,aceasta metoda, cu avantajele si dezavantajele ei. Aceasta metoda starneste din ce in ce mai mult interes din partea femeilor, deoarece, durerile nu sunt aceleasi. Femeia, in momentul nasterii trece printr-o suferinta greu de inteles de barbati.

Care sunt avantajele? Durerile sunt mai usoare, travaliul este mai scurt iar trecerea bebelusului din mediu lichid in mediul aerian, este mult mai usoara. De aceea tot mai multe mamici aleg: nasterea sub apa!

Relaxarea este un alt avantaj. Mamicile se simt mult mai relaxate in apa, durerile fiind atenute, muschii se destind si astfel colul uterin se dilata mult mai usor. Respiratia este mult mai usoara in aceste conditii, mama fiind relaxata.

Cre sunt dezavantajele nasterii sub apa? Locul unde va naste gravida, trebuie sa fie foarte bine curatat, apa analizata cu rigurozitate pentru a nu exista riscul contactarii unor bacterii. Alt dezavantaj este cantitatea de sange pierdut de mama, care nu poate fi evaluat cu precizie.

Bebelusii care vin pe lume prin nastere subacvatica risca sa aiba diverse probleme de respiratie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *