O viata dedicata muzicii – Benone Sinulescu

Atunci cand, dupa o viata dedicata muzicii, esti privit ca un reper, esti numit de neegalat, un artist complet cu o voce exceptionala si cand laudele si aprecierea nu au sfarsit, stii ca ai facut alegerea cea mai buna.

Este cazul lui Benone Sinulescu, cel care este numit cel mai bun artist de muzica populara din Romania. Dupa 60 de ani de cariera, Benone este inca preferatul oamenilor, repertoriul sau este inca actual si aduce bucurie celor ce il asculta.

A cantat initial in corul Bisericii si apoi in formatia scolii din Plescoi iar mandria ca mosteneste vocea tatalui sau si incurajarile celor din jur l-au facut sa urmeze pasii ce aveau sa il duca catre o cariera mareata.  A studiat la Bucuresti la Scoala Speciala de Muzica cu profesoara Elisabeta Moldoveanu despre care se spune ca avea o voca exceptionala si unica.

A crescut invatand melodii din repertoriul unor artisti mari si a ajuns apoi sa cante pe aceeasi scena cu ei; a fost premiat in nenumarate randuri pentru cariera sa infloritoare si pentru succesul sau la publicul larg din Romania si din intreaga lume.

Primele melodii le-a inregistrat la varsta de 18 ani iar succesul adevarat l-a cunoscut cu ansamblul Ciocarlia din care facea parte alaturi de multi alti artisti importanti.

Datorita in mare parte simpatiei primite din partea publicului, Benone decide in 1999 sa adopte un stil muzical diferit si incepe colaborarea de succes cu trupa etno-dance Ro-mania. Aceasta asociere i-a adus noi aparitii televizate si difuzari si apreciere din partea oamenilor.

O alta colaborare de succes a fost cea cu Irina Loghin, despre care Benone spune ca a fost una speciala, ca vocile lor se impleteau deosebit si ei au introdus pe scena ,,dialogul in folclorul romanesc”.

A fost numit ,,Vocea Buzaului”, este singurul artist roman in viata caruia i-a fost dedicat propriul sau festival de folclor, la Buzau, este cetatean de onoare al Bucurestiului iar recent Benone a declarat ca vrea sa puna pe picioare un proiect ambitios si nemaiintalnit printre artistii din Romania : vrea sa scoata un ultim album muzical care sa contina toate piesele sale de succes inregistrate de-a lungul carierei.

Acest album se anticipeaza a fii unul de succes fiind sprijinit de artisti si public laolalta.

27-1Reprezinta o celebrare a carierei lungi a lui Benone Sinulescu.

Prin diversele premii si distinctii oferite, oamenii si institutiile din Romania si-au putut arata aprecierea fata de artistul Benone Sinulescu, care la randul sau si-a dedicat viata cantecului si publicului.

In afara vietii de artisit, pe scena, Nea Beni duce o viata modesta si linistita alaturi de sotia sa, la Buzau, oras care i-a ramas pentru totdeauna drag si caruia i-a donat melodia ,,Cat e Siriul de mare”.

Ii aduce o imensa placere sa depaneze amintiri din concertele sale, sa povesteasca despre personalitati in fata carora a cantat si cum si-a implinit visul de canta pe aceeasi scena cu idolii sai.

Isi aduce aminte cum lui Ceausescu ii placea foarte mult melodia ,,Radu mamii” si astfel Benone a fost chemat de nenumarate ori sa o cante la evenimente si receptii. Sau cand a fost chemat in Coreea sa cante la aniversarea presedintelui Kim Ir Sen si a reusit sa impresioneze o tara intreaga cu repertoriul sau.

Se considera un om implinit, bucuros ca muzica sa ii va tine amintirea vie pentru totdeauna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *