Politici de inchirieri auto de care nu ai auzit

Unele firme cu masini de inchiriat au pur si simplu idei de afaceri traznite, fie ca este vorba de bonusuri ciudate, fie ca este vorba de politici bizare. Politica unei firme se refera la modul de activitate, normele de relationare cu clientii si chiar ofertele pentru acestia.

Astfel, pentru a intelege intru totul ce vreau sa va arat, vom lua ca exemplu cateva din firmele de inchirieri auto din intreaga lume, care practica tot felul de politici ciudate, la prima vedere, dar care le-au adus o multime de clienti, care, culmea, au ramas fideli in proportie de 70%.

Spre exemplu, exista firme de inchirieri auto care exista doar…virtual. Ce inseamna asta? E simplu, e unul dintre cel mai vechi trucuri ale excrocilor. Se prefac ca exista ceva, apoi va iau banii sa va lasa cu ochii in soare. Acelasi lucru este valabil si in acest domeniu. Exista multe firme fantoma, atat in Romania, cat si in Europa, care fac bani doar din site-ul lor. Afiseaza preturi incredibile pentru masini mai mult decat satisfacatoare, va conving sa rezervati masina, sa platiti un avans iar cand ajungeti intr-un sfarsit la momentul preluarii constatati cu stupoare ca nu exista nicio firma, niciun parc auto si, evident, nicio masina. Ce puteti face pentru a nu ajunge victima lor? Puteti verifica, in primul rand daca fotografiile masinilor arata real. Imaginile  masinilor din reclame nu intra in aceasta categorie. Apoi, o firma serioasa va avea toate datele la vedere, iar in momentul rezervarii veti primi si o asigurare scrisa, cum ca masina dorita va fi a voastra la data stabilita.

O alta practica traznita a  firmelor de masini de inchiriat este discriminarea. Da, veti fi surprins sa ajungeti la o firma de inchirieri auto din Europa, si cand veti vrea sa inchiriati sa vi se perceapa o garantie mai mare pentru ca sunteti…roman. acelasi lucru se intampla uneori chiar si intre femei si barbati. Femeile trebuie sa plateasca o garantie mai mare pentru simplul fapt ca sunt femei.

Desi este destul de rar intalnit acest tratament al clientilor, s-ar putea sa ai ghinionul sa dai peste o astfel de firma, iar daca esti femeie, sa platesti ma mult. Ce trebuie sa stii este ca poti folosi asta in avanajul tau. Mergi la concurenta lor si spune-le ca ceilalti te discrimineaza. Pentru a te avea ei ca si client, vor renunta la o garantie mai mare pentru femei, chiar daca si ei o practica, in principiu.

Multe firme de inchirieri auto practica un sistem de bonusuri, insa nu toate in il practica la fel. Spre exempli sunt firme de profil care ofera bonusuri ciudate, cum sunt vouchere de cumparaturi, ore gratuite de echitatie, o consultatie gratuita la dermatolog sau chiar un set de analize gratuite.  Da, atunci cand firmele de profil au mare nevoie de clienti, acestea pot face bartere din cele mai ciudate, cu medici, magazine cosmetice, sau chiar cu sali de sport. Aceste firme merg pe premisa ca daca functioneaza, orice e posibil. Ce este si mai interesant la aceste firme, este ca tocmai aceste bonusuri ciudate atrag si mai multi clienti. Oamenii isi doresc sa inchirieze masini, la care mai orimesc bonus ceva total diferit ce pot folosi alta data. Dupa cum am spus si la inceput, oamenilor le plac ciudateniile si prefera sa le ramana fideli perioade indelungate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *