Poveste despre montajul centralei termice

Pana acum un an am fost abonatul statului la sistemul de incalzire. Dupa cum stiti cu totii aceasta este o alegere neinspirata, pentru ca sistemul public de incalzire are hibe uriase, incomode si foarte scumpe pe deasupra.

Exasperati de continuitatea esecurilor publice, am hotarat impreuna cu sotia mea sa cumparam o centrala termica. Zis si facut, doua luni mai tarziu am intrat intr-un magazin de specialitate si am cumparat o centrala termica alimentata cu gaz, la pret mediu; ne-am gandit ca cele foarte ieftine se defecteaza mai usor, iar de cele foarte scumpe nu aveam buget suficient.

Dupa ce am ajuns cu centrala acasa, cei de la magazinul de unde am cumparat-o m-au intrebat daca as vrea sa o monteze ei, contra cost, bineinteles.

Mi s-a parut putin ciudat, asa ca am refuzat. Nu aveam de gand sa imi las casa si familia pe mana unor consilieri de vanzari, care in timpul liber monteaza si centrale termice. Fiind toiul verii, am dispus de destul timp pentru a cauta un instalator bine pregatit care sa vina pentru montajul centralei termice. L-am gasit abia dupa vreo 2 saptamani, pentru ca cei cu care am vorbit inaintea lui, pur si simplu nu mi se pareau destul de pregatiti. Am citit unde ca pentru a te asigura, totusi, ca totul va fi in regula, ar fi bine sa incepi de la montajul unei centrale termice.  Faci ce trebuie de la inceput si minimizezi posibilitatea unei defectiuni. Apeleaza la un instalator autorizat care sa monteze cu grija, atentie si profesionalism centrala, indiferent de modalitatea de incalzire, si poti sa-ti iei adio de la defectiunile ulterioare care tine de instalatie

Nu mi-o luati in nume de rau, dar pur si simplu nu mi se parea corect sa aleg aleatoriu pe orice sa vina sa monteze centrala. Aveam nevoie de cineva experimentat, profesionist. Dupa ce l-am gasit, mi-a parut bine sa vad ca nu am asteptam degeaba. Instalatorul a venit, impreuna cu un coleg si dupa ce am stat de vorba cateva minute in care m-am prezentat si i-am aratat unde sa instaleze centrala, l-am lasat sa-si vada de treaba.

Atat eu cat si sotia mea am ramas uimiti sa vedem ca au reusit sa monteze centrala termica, caloriferele si tevile in putin peste 2 ore. Si mai mult am ramas uimiti dupa ce am vazut ca cei doi au scos cate un mini aspirator din trusa lor si au inceput sa stranga dupa ei.

Au lasat locul curat, luna, exact asa cum il gasisera, iar noi am ramas uimiti de cat de respectuosi au fost. Pe langa faptul ca isi merita fiecare banut, merita si bacsis in plus pentru ca nu m-au dezamagit nici macar un minut.

I-am gasit aici pe instalatorii cei viteji si i-as recomanda cu caldura oricui care isi doreste calitate si profesionalism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *