Reparatii aragaze – cum procedam cand ni se strica aragazul?

Raspunsul la intrebare este cat se poate se simplu si logic. Apelam la un profesionist care stie ce trebuie facut in astfel de situatii, dar cum il alegem pe cel potrivit si ce facem pana cand acesta soseste?

Nu ar strica sa avem cateva cunostinte despre acest subiect, fiind de asemenea si unul delicat si destul de periculos. Daca este o defectiune minora care poate astepta, nu trebuie sa ne ingrijoram, dar cand riscam sa ne punem viata in pericol, lucrurile nu mai sunt asa linistite.

Asadar, cand este cazul sa apelam la specialistii care ne pot ajuta cu repararea aragazului?

Iata cateva situatii:

  • Flacara neuniforma si cu varfuri galbene – poate fi un semn ca ajustajul este decalibrat sau partial infundat. Se mai poate intampla ca inelul sau capacul arzatorului sa nu fie asezate corespunzator. Daca ai verificat pozitia arzatorului si flacara este la fel, cheama un specialist in reparatii aragaze care sa calibreze ajustajul arzatorului.

  • Butonul arzatorului este intepenit – Poate fi un defect al butonului si atunci il poti schimba usor fara a fi nevoie sa chemi un specialist reparatii aragaze . Dar poate fi intepenit si axul robinetului si atunci lucrurile devin prea complicate pentru a le rezolva pe cont propriu.
  • Flacara arzatorului de la cuptor se stinge in timpul functionarii – Poate fi lipsa aerului in interiorul cuptorului – si acest lucru se verifica usor. Vei observa ca atat timp cat tii usa deschisa la cuptor, flacara functioneaza, dar, la numai cateva secunde de la inchiderea usii cuptorului, flacara se stinge. Vei avea nevoie de un specialist in reparatii aragaze care sa verifice emisia de aer la arzator. La modelele de aragaz care sunt dotate cu termoelement, stingerea flacarii de la cuptor poate semnala defectarea termoelementului. Desigur, problema se va remedia prin inlocuirea acestuia.
  • Flacara arzatorului de la gratar se stinge in timpul functionarii – Din nou, poate fi lipsa aerului in incinta cuptorului, deci trebuie verificata emisia de aer la arzator, iar aceasta verificare o poate realiza doar un specialist in reparatii aragaze.
  • Cuptorul scoate fum la utilizare – Daca este prima utilizare a cuptorului e suficient sa preincalzesti bine cuptorul inainte folosire. Daca nu este prima utilizare, e posibil ca el sa fie murdar si atunci trebuie doar curatat fara a mai fi nevoie de un specialist in reparatii aragaze.
  • Capacul de sticla s-a spart – Capacul de sticla a aragazului poate ceda din cauza flacarii prea mari a arzatoarelor din spate si atunci e recomandat sa chemi un specialist in reparatii aragaze care sa verifice duzele si presiunea gazului. Spargerea capacului de sticla se mai poate manifesta si atunci cand vasele de pe ochiurile din spate ating capacul – trebuie sa ai grija ca acest lucru sa nu se intample cand folositi acele ochiuri. Ai lovit capacul cu un obiect dur si, desigur, din cauza impactului acesta a cedat. Ai trantit capacul pe plita si el s-a spart. Ai inchis capacul inainte ca arzatoarele sa se fi racit si el a cedat din cauza temperaturii crescute. Oricum, un specialist in reparatii aragaze il va putea inlocui usor.

Asadar, avand in vedere toate aceste situatii, de cele mai multe ori, dupa cum probabil ai observat, este bine sa apelezi la un specialist in reparatii aragaze, pentru ca asa vei putea fi linistit ca nu s-a intamplat nimic prea grav.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *