SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII!

ARAD. Astazi, Luni 24 septembrie incepe cea de-a saptea editie a „Saptamanii prevenirii criminalitatii”.

Institutul de Cercetare si Prevenire  a Criminalitatii din Inspectoratul General al Politiei Romane, va derula , la nivel national, cea de-a saptea editie a „Saptamanii prevenirii criminalitatii”, incepand de astazi 24 septembrie si pana vineri 28 septembrie 2012.

Potrivit Purtatorului de cuvant al Politiei Arad, Camelia Tuduce, in aceasta saptamana se vor desfasura activitati structurate pe domenii de prevenire,fiecare zi avand alta tema. In aceasta saptamana, politistii vor avea intalniri cu elevii, parintii, profesorii, directorii de scoli dar si cu batrani, administratori de societati comerciale si de imobile, toate acestea avand ca scop prevenirea sigurantei cetateanului.

Luni, la orele 10.00 peste 400 de elevi vor participa la un mars, organizat de Politia Arad, prin care vor forma un lant uman, pe DN 7,in zona localitatii Vladimirescu. Copiii vor avea bannere cu un mesaj de prevenire a violentei, a drogurilor si a violului.

Marti, 25 septembrie tema acestui eveniment va fi Prevenirea victimizarii minorilor.

Miercuri 26 septembrie este ziua Prevenirii infractiunilor de furt, politistii vor imparti pliante pentru prevenirea furtului din locuinte si siguranta cetateanului.

Joi este dedicata zilei Prevenirii violentei, a traficului de persoane  si a consumului de droguri, politistii vor sustine in scoli,prezentari pe marginea acestor subiecte.

Vineri 28 septembrie se va incheia cu un mars al unui grup de elevi din Ineu, fiind ziua dedicata Sigurantei Rutiere.

Prin acest proiect se urmareste asigurarea unui climat de siguranta civica, lucru pentru care politistii intotdeauna s-au implicat in fiecare proiect, realizand intotdeauna ceea ce si-au propus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *