Semineele din Suceava, piese de rezistenta in orice locuinta

Printre elementele centrale dintr-o camera, se numara semineul, care da un plus de eleganta si rafinament, oricarui spatiu.

Sa nu uitam de faptul ca semineele s-au folosit inca din cele mai vechi timpuri, fiind considerate principalele surse de caldura.

Nimic nu este mai placut decat sa strangi toti membrii familiei in jurul acestuia si sa te bucuri de o atmosfera relaxanta.

Semineele din Suceava prezinta o serie de avantaje de luat in calcul, in momentul in care suntem indecisi cu privinta la sursa de caldura din casa noastra.

In primul rand, vorbim de o sursa de caldura si lumina, iar de cele mai multe ori, se amplaseaza in living, pentru a crea un spatiu confortabil si relaxant, chiar si cand avem musafiri.

Ba mai mult, focul induce si o stare de romantism, cand luam cina cu persoana draga, avand astfel parte de momente de neuitat.

Nu de putine ori ni s-a intamplat sa avem probleme cu energia electrica, existand intreruperi frecvente. In aceste situatii, nu putem sa punem in functiune nici un dispozitiv electric de incalzire, deci putem sa facem focul in semineu si sa avem in continuare parte de confort termic.

Incalzirea unei locuinte poate sa fie destul de costisitoare, dar semineele reprezinta o varianta rentabila, functionand pe lemne.

Sa nu uitam ca putem sa avem independenta energetica si sa renuntam la contractele cu furnizorii locali de caldura.

Semineul este un dispozitiv complex, format din mai multe parti componente, printre care se numara: fundatia, picioarele, fabricate din beton sau caramida, ce sustin placa superioara si focarul, cutia de cenusa, placa superioara pe care se afla focarul, hota, gurile de ventilatie, placarea decorativa si cosul de evacuare a fumului.

Sa nu uitam ca semineele din Suceava trebuie sa fie intretinute corespunzator, deci se vor curata ori de cate ori este necesar. Pentru acest demers, vom avea nevoie de manusi de protectie, perie, faras, vatrai.

Daca in trecut semineele functionau exclusiv pe baza de lemne, in prezent regasim si alte  variante. Exista seminee pe baza de gaz sau curent electric, in functie de preferintele fiecarui utilizator.

Pe langa rolul practic, semineele sunt recunoscute si pentru latura estetica, avand un aspect foarte frumos. Se disting 3 categorii de seminee, in functie de design: clasice, moderne sau rustice.

Semineele clasice se disting prin calitatea materialelor folosite, printre care se numara marmura. Acestea ne duc cu gandul la palatele nobiliare din vechime, indeosebi din vestul Europei. Finisajele sunt impecabile, iar atentia la detalii este sporita.

Dimensiunile acestora sunt relativ mari, deci se recomanda in spatiile generoase, pentru a nu da senzatia de supraaglomerare.

Semineele moderne, dupa cum sugereaza si titlul lor, sunt in ton cu ultimele tendinte, caracteristice stilului minimalist. Se integreaza perfect in locuintele recent renovate, care au un design interior actual.

Semineele rustice au la baza materiale naturale, cum ar fi piatra, caramida sau lemnul, ducandu-ne cu gandul la o casa de vacanta, in mijlocul naturii.

Asadar, semineul se bucura de o mare popularitate, de zeci de ani, fiind inca in topul dispozitivelor de incalzire a unei locuinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *