Service reparatii cardane – ce trebuie sa stim despre un service auto?

Mersul la service necesita mai multa atentie din partea noastra decat ne-am astepta. Trebuie sa stii cateva detalii dinainte sa mergi, cateva lucruri pe care ar fi mai bine sa le eviti si cateva lucruri pe care trebuie sa le faci inainte.

Masina ocupa un loc important in viata noastra, de ea depinzand multe din drumurile noastre: serviciu, calatorii, vizite, plimbari. Daca se strica una sau mai multe dintre componentele sale, deja se produce un dezechilibru in viata noastra. Mai ales daca masina face parte din rutina.

Si cel mai bine este ori sa previi ori sa mergi la service-uri cu personal capabil si bine instruit, mai ales daca masina sufera defectiuni la componentele importante cum ar fi cardanul.

Asadar, ce trebuie sa stim despre un service reparatii cardane inainte de a merge la acesta?

Inainte de a lasa autoturismul intr-un service, asigura-te ca service-ul functioneaza legal si este autorizat de RAR pentru aceasta activitate.

Preturile sunt libere, ele pot varia de la o societate la alta. Daca vei intalni la service-ul la care vei merge angajati competenti si daca vei observa ca service-ul are o dotare tehnica speciala, e de la sine inteles ca pot practica tarife mai mari. Documenteaza-te in prealabil asupra tarifelor inainte de a lasa autoturismul si nu ezita sa soliciti un deviz estimativ al interventiei. Un alt lucru important de mentionat este ca service-urile au obligatia de a afisa preturile cu tot cu TVA intr-o maniera vizibila si lizibila, in zona de receptie a clientelei si sa precizeze modul de calcul utilizat.

De asemenea, service-ul auto la care vei alege sa mergi trebuie sa furnizeze o factura, emisa in dublu exemplar, originalul fiind dat clientului insotit de chitanta (formularul fiscal) sau chitanta eliberata de POS (la plata cu card-ul). Factura trebuie sa fie detaliata si sa contina urmatoarele informatii: denumirea si adresa societatii, numele clientului, data si locul efectuarii reparatiei, modul de calcul al manoperei (timp fizic sau barem de timp/ora tehnologica), piesele de schimb utilizate (cantitate/pret), alte materiale de intretinere, consumabile utilizate (cantitate/pret), numarul de inmatriculare al autoturismului (eventual kilometrajul).

Daca factura ti se pare excesiva ca valoare, solicita o verificare, cu catalogul de operatii tehnologice, cu ajutorul personalului. In cele mai multe cazuri, acesta se gaseste sub forma unui fisier informatic in programul de editare al facturii.

Solicitarea unui deviz te ajuta sa estimezi costurile. In aceste document este important sa fie consemnate clar lucrarile care se vor efectua, costul manoperei, lista pieselor de schimb necesare, termenul de reparatie, durata de valabilitate a devizului. Daca devizul este semnat de ambele parti, acesta se poate transforma intr-un contract comercial si trebuie sa se emita o nota de comanda pentru reparatie.

Nota de comanda (reparatie) se redacteaza pe un formular cu antetul societatii si trebuie sa cuprinda: data, identitatea clientului, tipul/modelul autovehiculului si kilometrajul, natura exacta a reparatiilor de efectuat, costul probabil al acestor interventii, durata imobilizarii autovehiculului. Service-ul la care alegi sa mergi este responsabil de starea autoturismului si raspunde pentru orice paguba produsa pe perioada interventiei.

Asadar, este bine sa cunosti cat mai multe detalii despre cum functioneaza un service auto, pentru a nu te surprinde cu nimic neplacut. De asemenea, daca masina are probleme la componentele care necesita o grija suplimentara cum este cardanul, mergi neaparat la un service reparatii cardane pentru solutionarea acestei probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *