Sunt copiii dependenti de televizor?

Inca de la aparitia sa, televiziunea a navalit in viata oamenilor, invadand-o cu programele sale variate. Unii s-au acomodat atat de bine cu existenta sa, incat astazi nici macar nu si-ar putea concepe existenta fara accesul la televiziune. Au devenit DEPENDENTI ! Sunt si copiii dependenti? inamicul copiilor?

Copiilor, asemenea adultilor, le face placere sa isi petreaca timpul in fata televizorului, inca de la cele mai fragede varste. Daca pe parcursul primului an de viata se uita la „cutia fermecata”, doar sporadic, odata cu trecerea timpului ei incep sa fie tot mai preocupati de aceasta.

La inceput, copilul este fascinat de televizor, la fel cum este fascinat si de masina de spalat rufe sau de acvariul cu pesti, deoarece organele lui de simt sunt stimulate, iar acest lucru ii provoaca o mare placere.

Din pacate, in unele familii, privitul la televizor a devenit o „afacere”. Un studiu recent facut, arata ca 40% din programele tv destinate in special adultilor sunt vizionate si de catre copii pana la 6 ani, iar 80% dintre acestea au spectatori cu varsta pana la 12 ani. Intr-un studiu efectuat pe prescolari s-a observat ca in timpul vizionarii unui program tv, acestia isi muta privirea de la ecran si inapoi la ecran de 150 de ori pe parcursul unei ore de emisie. In acest caz putem spune ca sunt si ei dependenti de aceasta „cutie fermecata”.

Important este ca timpul petrecut in fata televizorului, sa nu depaseasca doua ore pe zi, mai ales daca aici, vorbim de desene animate. Data viitoare, veti afla si cazul in care televizorul contribuie la dezvoltarea intelectuala a copiilor.

SPUNE PAREREA TA !

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *