Tot ce trebuie sa stim despre o scoala de soferi

In cazul in care ne-am decis sa urmam cursurile practice oferite de o scoala de soferi, atunci este bine sa ne informam cat mai bine inainte.

Sa nu uitam ca alegerea scolii potrivite este primul demers pe care il facem, in vederea obtinerii mult doritului permis de conducere.

In prezent, exista multe firme de specialitate, deci trebuie sa avem in vedere cateva aspecte, pentru a ne asigura ca am ales scoala de soferi potrivita noua.

In primul rand, va trebui sa stabilim o intrevedere cu viitorul nostru instructor, pentru a ne face o parere si a vedea daca putem comunica eficient cu acesta.

Ba mai mult, putem chiar sa asistam la o ora de conducere, pentru a vedea mai bine abilitatile sale de predare.

Dupa cum bine stim, fiecare instructor trebuie sa detina o autorizatie emisa de catre Ministerul Transporturilor, fara de care nu isi poate desfasura activitatea in termeni legali.

Nu este suficient ca pe un autoturism sa scrie scoala, pentru ca acesta sa aiba dreptul de practica. Este obligatoriu ca instructorul sa ne prezinte autorizatia, prin care i se atesta abilitatile in acest domeniu.

Cand vine vorba de instructor, ar trebui sa ne interesam cu privire la rezultatele profesionale pe care acesta le-a obtinut pana in prezent.

Principalul  indicator in acest sens este reprezentat de procentul de promovabilitate al cursantilor sai.

La majoritatea sediilor scolilor de soferi vom regasi portofolii de activitate ale instructorilor, unde se precizeaza cu exactitate numarul elevilor care au promovat examenul, din prima incercare.

Ideal ar fi sa colaboram cu un instructor ce are o rata de promovabilitate de peste 70%, fiind astfel siguri ca acesta are bune abilitati de predare.

Si experienta isi pune amprenta, in orice domeniu de activitate, iar acest principiu se aplica si in cazul domeniului auto.

Este de preferat o persoana cu cat mai multa experienta, capabila sa gestioneze orice situatie si caracter.

Spre exemplu, un instructor ce lucreaza cu 90-100 de cursanti pe an este de preferat, in detrimentul celui ce abia a intrat in bransa, ce nu este atat de familiarizat.

Obtinerea permisului  auto presupune acumularea de cunostinte teoretice, dar si practice, in acelasi timp.

Vorbim despre o noua etapa in viata noastra ca si adulti, deci este important sa ne informam, inainte de a alege una din ofertele scolilor de soferi din orasul nostru.

Inca de la inceput se stabileste si pretul total al orelor de conducere, pentru a nu observa pe parcurs ca apar alte taxe suplimentare.

Cu cat ne implicam mai mult si punem mai multe intrebari instructorului, cu atat ne vom simti mai bine pregatiti si vom avea sanse mai mari de promovare.

Asadar, colaborarea cu o scoala de soferi este deosebit de importanta, tocmai din acest motiv, trebuie sa gasim cel mai profesionist instructor auto. Putem sa ne bazam pe recenziile pe care o scoala de soferi le are, deoarece acestea reflecta in mod direct calitatea serviciilor. Cu cat sunt mai multe recenzii favorabile, cu atat observam clienti multumiti de orele de conducere efectuate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *