Un antreprenor responsabil face evaluare de risc

Nu cunosc om de afaceri sau proprietar de afacere care sa nu isi doreasca succes si profit pentru inca vreo 50 de ani de acum incolo. Insa, printre cei pe care ii cunosc si care isi doresc maretia antreprenoriala sunt si cei care isi doresc sa obtina asta rapid, fara prea multa bataie de cap, chiar cu lejeritate. Nu pot spune ca este nepotrivit sa isi doreasca asta, spun doar ca un antreprenor responsabil actioneaza diferit.

Din punctul meu de vedere exista doua tipuri de antreprenori sau angajatori – cei care acorda atentia cuvenita bunastarii angajatilor lor si cei care arata o crasa lipsa de interes fata de acestia. Aceasta lipsa de interes poate fi perceputa prin mai multe semen, de la cele non verbale, la limbajul trupului sau pana la formalitati care in mod normal ar trebui sa asigure bunastrea angajatilor.

Cand vorbim despre bunastarea anagajatilor vorbim, evident, si de bunastarea si integritatea lor fizica. Este imperative necesar ca persoanele care sunt angajate in firma ta sa fie ferite de orice risc sau orice pericol, atatat timp cat lucreaza pentru tine. Arata interes cand vine vorba de cei care iti construiesc profitul si nu deveni un anagajator plictisit ca stereotipul ce poate fi observant la orice pas in Romania. Acest tip de angajator nu va mai avea viata lunga pe piata de munca romaneasca, pentru ca antreprenorii tineri stiu ce au de facut si sunt gata sa actionize in asa fel incat compania lor sa creasca de la an la an.

Una din metodele pe care le aplica, in goana lor dupa success este aplicare normelor de Securitate si siguranta in munca. Inspectorii care controleaza punerea in aplicare a acestor norme au afirmat ca angajatorii tineri sunt mult mai atenti la aceste aspect, decat cei care au trecut de varsta de 45 de ani.

Asadar, fii un antreprenor responsabil, pentru varsta e doar un numar. Adu in firma ta o companie care sa te ajute sa faci o evaluare de risc la locul de munca, pentru fiecare angajat al tau si vei avea numai de castigat. Pe langa faptul ca aceste nereguli sunt amendate, nici angajatii tai nu se vor simti in siguranta si nu vor da 100% din efort pentru a creste afacerea ta.

O evaluare de risc, pe langa un plan de evacuare sau implementarea normelor de securitate si sanatate in munca reprezinta partea teoretica a afacerii tale. Este important sa ai fiecare componenta pentru ca lucrurile sa poata decurge normal in firma ta. Nu ignora importanta unei evaluari de risc, pentru ca pe langa faptul ca te va ajuta sa eviti o amenda usturatoare, vei putea sa identifici lucrurile care ii fac pe angajatii tai sa se simta inconfortabil, si sa le schimbi. Iata cum o simpla evaluare de risc te ajuta sa imbunatatesti conditiile de munca ale angajatilor tai si te ajuta sa iti cresti firma. Nu ignora necesitatile companiei tale si nu deveni un angajator neinteresat de soarte angajatilor tai. Cauta aici firma care sa te ajute sa faci o evaluare de risc corecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *