Vopsit electrostatic – tehnica vopsirii

Despre un vopsit electrostatic, putem spune inca de la inceput ca poate oferi beneficii multiple. Spunem acest lucru deoarece tot mai multe persoane sau companii sunt interesate de aceasta modalitate de vopsire, pentru diferite piese metalice. In cadrul acestei tehnici pentru vopsire este utilizata pulberea, despre care putem spune ca este depozitata de cele mai multe ori intr-un container de langa cabina de vopsire. Aceasta pulbere, este cea care trece prin pistolul electrostatic, care va avea rolul de a incarca particulele, si de a le depune pe acea piesa ce urmeaza sa fie vopsita. Despre procesul de polimerizare, dupa vopsire putem spune ca are loc intr-un cuptor separat. Despre aceasta modalitate de vopsire, mai putem adauga ca este una ecologica, deoarece pulberea ce nu se depoziteaza pe piesa de vopsit, este colectata, dupa care va fi refolosita.

Referitor la alimentarea cu pulbere pentru un vopsit electrostatic, putem adauga ca este de trei tipuri, prin care se poate transporta pulberea din containerul de depozitare pna la pistol. Toate aceste trei modalitati si tipuri de transport, sunt cele ce folosesc aerul. Cel mai important aspect in acest sens, este ca alimentarea cu pulbere, va trebui sa fie una contralata, sa curga catre pulverizator, intr-un ritm constant, si nu este indicat sa aiba fluctuatii sau sa faca valuri. Acest control pentru cantitatea de pulbere transmisa se poate face prin transportul unei cantitati adecvate de pulbere. Despre alimentarea cu pulbere mai putem adauga ca va trebui proiecata in asa fel incat presiunea descarcarii si viteza de alimentare a pistolului electrostatic, sa fie mentinute la distanta.

graphics-80673Containerele de depozitare a pulberii sunt asemanatoare de cele mai multe ori ca design, avand la baza o forma de con. Referitor la orificiul de iesire putem spune ca poate varia in ceea ce priveste diametrul in functei de metoda, sau modalitatea de tranzit utilizata. Referitor la sistemul de alimentare, mai putem adauga ca poate folosi un surub melcat, iar pulberea va fi alimentata intr-un mod rasucit din container. In acest sens se va folosi si un curect de aer prin care va fi preluata si transportata pulberea catre pistol. Despre aceasta metoda de livrare mai putem adauga ca trebuie ajustata in functie de nevoile avute pe perioada vopsirii, pentru ca rezultatele finale sa fie mereu cele mai potrivite. Aceasta tehnica este una ce o depaseste pe cea de suflare, si poate fi utilizata in alte forme de alimentare cu un pistol de bulbere. Oricum, daca veti avea nevoie de servicii de acest tip, si veti alege sa luati legatura cu o companie ce poate oferi servicii de calitate in domeniu, atunci veti primi calitate.

Am obtinut aceste informatii de la cei ce reprezinta S.C.MATEI URBANISMS.R.L. sunand la 0744-704985, iar ei au avut placerea de a ne oferi si alte informatii importante despre tot ceea ce inseamna un vopsit electrostatic. Referitor la difuzorul de aer utilizat in cadrul acestui proces de vopsire, putem spune ca este actionat de mecanismul pistolului de pulverizare. In cadrul sistemului, exista de asemenea, si o valva aditionala, prin care se poate controla aerul ce serveste la crearea unor vibratii pentru cuva cu pulbere. In aceste conditii, vor fi eliminate situatiile in care pulberea, se aduna in centrul devenind insuficienta, iar procesul de vopsire in electrostatic sa devina greoi. Acesta este si motivul pentru care au fost create aceste modalitati pentru controlul procesului, si pentru aplicarea cat mai corecta. Beneficiile oferite de aceasta metoda de vopsire sunt recunoscute, si din acest motiv multe persoane si companii sunt interesate de tot ceea ce poate oferi o firma ce activeaza in domeniul vopsirii in electrostatic. Rezistenta si durabilitatea sunt principalele calitati obtinute de un material metalic, ca urmare a aplicarii procesului de vopsire in camp electrostatic. Astfel, materialele vopsite pot rezista mult mai eficient, chiar si la socurile mecanice, optand pentru un vopsit in camp electrostatic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *