ZECI de gospodarii sub ape!

ARAD. In urma ploilor de duminica seara, atat municipiul Arad, cat si mai multe localitati din judet, au ramas inundate. Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arad au fost semnalate inundatii pe strazi din cartierul Gai dar si pe strada Sezatorii, Poetului si Gradinarilor. Retelele de canalizare fie s-au infundat, sau n-au mai facut fata. Localnicii zonelor inundate sunt foarte revoltati pe situatie. AFLA parerea aradenilor! sursa foto:aradon

„Unde este primarul acum? Sa vina aici! Sa vina aici” striga cu disperare o femeie. Un alt domn, spune ca toata situatia creata se datoreaza lucrarilor, care au fost efectuate cu mare nepasare, de muncitorii ce stateau mai mult la umbra copacilor.

Localnicii din comuna Apateu spun cu mare tristete, ca nici in anii ’70 n-au mai vazut ploi in asemenea cantitati  si ca precipitatiile cazute in aceste zile,sunt record: “Aseara au cazut 25 de litri pe metru patrat in doar cinci minute. In toata luna martie, am avut 165 de litri pe metru patrat, de trei ori mai mult decat media anuala pentru luna martie .Pamantul este imbibat iar panza freatica a ajuns la suprafata. Pur si simplu apa curge de pe camp in sat, care este la un nivel mai jos”, a declarat primarul, Aurel Bondor.

Au fost inundate, in jur de 100 de gospodarii,iar dintr-o curte, animalele au fost evacuate. In Apateu au fost acoperite de ape, peste 700 de hectare de pasuni si terenuri ,care erau deja cultivate cu cereale. Deasemenea au fost inundate si 50 de gradini si zeci de solarii distruse de ape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *