ABSENTELE elevilor, in curand, publicate pe internet !

Scolile din Romania ar putea fi obligate sa publice, lunar, pe internet situatia absentelor, incepand din anul scolar 2013-2014, a anuntat ieri, ministrul Educatiei, Remus Pricopie. elevii care chliuesc au o surpriza

Ministrul considera ca scoala romaneasca trebuie sa acorde o importanta mai mare problemei absentelor si problemei dialogului cu parintii si ca ar putea fi nevoie de o educare a parintilor in scopul unui control riguros al copiilor. „Este un lucru grav cand un copil nu vine la scoala”, subliniaza ministrul intr-o conferinta de presa, anuntand ca in urmatorul an scolar, am putea avea raportarea lunara a absentelor, pe fiecare scoala, pe internet.

„Eram în SUA, am lipsit trei zile pentru ca am fost bolnav si au sunat sa ma intrebe de ce lipsesc. Dacă in SUA o facultate suna dupa student, de ce în Romania scoala sa nu fie interesata de ce se intampla cu elevii”, a mai spus Remus Pricopie, conform mediafax.ro.

Potrivit sursei citate, ministrul a precizat că România are o strategie privind abandonul scolar din perioada 2008 – 2009, dar ca are obligatia sa elaboreze un document nou, altfel nu pot fi accesate fonduri structurale pentru perioada 2014 – 2020. „Fondurile structurale 2014 – 2020 sunt pentru reducerea abandonului scolar si formarea continua, dar, din pacate, la formarea continua avem participare la proiecte de numai doi la suta”, a precizat Pricopie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *