Asociatia Studentilor Informaticieni UVVG au participat la Congresul Studentilor din Romania !

Asociatia Studentilor Informaticieni (ASI) UVVG a participat in perioada 17-19 mai 2013 in Bucuresti la Congresul Studentilor din Romania, cu 4 delegati. Evenimentul a fost organizat de Uniunea Studentilor din Romania la care au participat peste 600 de studenti din 17 centre universitare.  Delegatia-ASI-UVVG-la-Congresul-Studentilor-din-Romania- 18-mai-2013-foto-Sergiu-Sprintar

Congresul Studentilor, fiind la editia a VI-a, a devenit deja un eveniment de traditie si prestigiu. In acest an evenimentul s-a aflat sub deviza ”Un nou model de societate pentru tineri”, cu accent pe 3 paliere: legea internship-ului, sistemul educational si elaborarea unui model de crestere economica pentru Romania.

In cadrul evenimentului a avut loc adunarea plenara, o intalnire ampla, ce a avut loc pe data de 18 mai, la Palatul Parlamentului si i-a avut ca invitati pe Ministrul delegat pentru invatamant superior, cercetare stiintifica si dezvoltare tehnologica, Ministrul Tineretului si Sportului, profesori, deputati – membrii in comisii parlamentare, care au oferit prin prisma experientei lor pareri si recomandari in legatura cu temele abordate de congres in acest an.

„La congres s-au prezentat pe scurt cele mai importante recomandari selectate din Barometrul de opinie a Studentilor – un sondaj privind opinia studentilor asupra sistemului de invatamant superior din Romania, unde noi, ASI UVVG, am ajutat la promovarea sondajului in randul studentilor de la universitatea noastra. Rezultatele cercetarii vor fi publicate cu ajutorul Institutului National de Statistica,iar in perioada imediat urmatoare vor fi trimise catre universitati si institutiile de resort. Ele vor putea fi accesate, in curand, pe site-urile congresulstudentilor.ro si uniunea.ro” declara Radu Braniscan,presedintele ASI UVVG, pentru Arad Press.

Radu Braniscan, precizeaza intr-un comunicat de presa, ca s-a lansat “Propunerea legislativa pentru reglementarea internship-ului” care ii va ajuta pe elevii de liceu sa aleaga o facultate in functie de ce oportunitati de angajare le sunt oferite dupa absolvire.

„In perioada urmatoare se vor organiza workshop-uri nationale in cele 5 regiuni ale tarii (Vest, Est, Centru, Sud-Est si Sud-Vest) si sunt structurate astfel incat sa ofere studentilor ocazia de a-si exprima deschis parerile si problemele cu privire la cele 3 subiecte abordate in cadrul congresului.La aceste ateliere vor participa deopotriva studenti si invitati speciali, reprezentanti ai mediului de afaceri, ai mediului non-guvernamental si al celui academic,’’ spune Radu Braniscan, presedintele ASI UVVG.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *