Avantajele filtrului de dedurizare a apei

Cu siguranta, fiecare dintre noi ne-am confruntat cel putin o data cu lipsa calitatii apei  pe care am consumat-o. Tocmai din acest motiv, se pune problema obtinerii unei ape curate, care sa nu ne afecteze starea de sanatate.

De foarte multe ori, apa prezinta in compozitia sa sedimente de calcar, lucru pe care il putem observa daca aruncam o privire pe cana de unde am baut si vedem acele pete albe depuse.

In aceste situatii, solutia cea mai potrivita este folosirea unui filtru de dedurizare, care prezinta numeroase beneficii.

Ceea ce este bine de retinut este faptul ca sistemele de dedurizare a apei utilizeaza sarea ca un agent principal de modificare a proprietatilor apei.

Prin instalarea unui filtru de dedurizare a apei nu va mai fi nevoie sa cumparam apa imbuteliata, deci se fac economii insemnate in bugetul familiei.

Vara, cand ne deshidratam foarte usor, este mult mai simplu sa folosim filtrul de apa decat sa mergem prin canicula pana la supermarket pentru a cumpara apa.

Avand in vedere ca majoritatea sticlelor de apa pe care le luam din comert sunt din plastic, acest lucru nu este deloc pozitiv. Apa se poate contamina foarte usor cu microplasticul, ceea ce inseamna ca poate cauza chiar si efecte secundare nedorite.

Filtrele de apa sunt concepute in asa fel incat sa elimine calcarul si impuritatile intr-o proportie de 99%, ceea ce inseamna ca noi vom bea o apa curata si sanatoasa.

Plasticul are un impact devastator si asupra naturii, daca stam sa ne gandim ca o sticla se degradeaza abia in 500 de ani, vom contribui si la reducerea poluarii daca renuntam la apa imbuteliata in detrimentul celei filtrate la noi acasa.

Carbonatul  de calciu, familiar noua si sub denumirea de calcar, poate produce si o serie de afectiuni in organism.

Mai exact, se pot forma calculi renali, cunoscuti drept “pietre la rinichi”, care se elimina de cele mai multe ori doar prin intermediul unei interventii chirurgicale.

Dedurizatoarele de apa nu sunt importante doar pentru noi, ci si pentru intretinerea corespunzatoare a obiectelor sanitare din casa, cum ar fi boilerele, masinile de spalat si calcat, dar si expresoarele de cafea, care vor fi protejate de depunerea calcarului.

 Filtrul de dedurizare a apei se foloseste in domenii variate, nu doar acasa, in scop personal. Asadar, acesta se regaseste si in hoteluri, pensiuni, restaurante, institutii publice, precum si in firmele ce se ocupa de prepararea a sucurilor.

In general, filtrele de apa sunt niste dispozitive foarte usor de folosit, deci acest procedeu este simplu si eficient, fara a depune nici un efort.

Filtrele sunt avantajoase si din punct de vedere financiar, deoarece ne scoatem investitia imediat. Daca este sa calculam cat platim intr-o luna pe apa cumparata, vom vedea ca suma data nu este deloc de neglijat.

Concluzionand, apa este elementul esential al vietii, asadar calitatea ei nu poate sa fie decat superioara. Hidratandu-ne corespunzator vom vedea imbunatatiri atat asupra aspectului tenului, care va deveni mai radiant, cat si asupra intregului nostru metabolism, care va functiona mult mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *