Avantajele unei certificari iso

Piata economica romaneasca a cunoscut un oarecare boom inainte de anii 2008 – 2009. Tot mai multe companii au luat fiinta si au inceput sa inregistreze venit indiferent de modul de functionare si indiferent de ce vindeau – sa fim sinceri, inainte de 2009 se putea vinde orice oricum, chiar si celor care nu aveau nevoie de un anumit produs sau serviciu, pentru ca in piata exista un surplus de capital. Insa odata ce „bula de sapun” s-a spart si oamenii au revenit la realitatea dura si saracacioasa, multe companii au cunoscut falimentul sau radierea totala. Printre aceste companii ghinioniste s-au aflat insa si cateva care au trecut testul timpului, al vremurilor economice vitrege si inca mai activeaza si acum pe piata, chiar daca nu la fel de puternica ca inainte de criza. La o privire mai atenta economistii si-au dat seama de ce aceste companii au avut succes chiar si atunci cand nimeni nu mai vroia sa cumpere nimic, nici macar lucrurile de care aveau nevoie. Aceste companii au avut si pe timpul boomului economic dar si pe timpul crize financiare un singur lucru in comun, indiferent de domeniul de activitate – au avut un sistem de management functional, bine pus la punct si respectat cu sfintenie, indiferent de vremurile financiare.

logonouAsta inseamna ca managerul stia in orice moment ce se petrece in compania sa, fiecare angajat stia ce are de facut in fiecare ora din program iar firma a continuat sa functioneze, tocmai datorita disciplinei de lucru. Ce alt lucru au mai avut aceste companii in comun? Majoritatea aveau cel putin o forma de certificare iso.

Asta inseamna ca majoritatea dintre ele aveau un sistem avizat de lucru, fiecare dintre el in functie de domeniul in care activau. Aceasta certificare a sporit increderea clientilor, care, pe timp de criza, au preferat sa lucreze cu firmele certificate in detrimentul celor care au preferat sa nu apeleze la servicii de certificare iso.

Astfel, dupa cum puteti observa beneficiile unei certificari iso trec dincolo de orice utilitate imediate. Ele sunt responsabile pentru marea majoritate a increderii acordata companiilor care au ales sa se certifice. Investitia facuta intr-o astfel de certificare este cu mult mai mica decat rasplata. Desi aceste certificate trebuie reinnoite o data la trei ani, daca se lucreaza cu aceeasi firma de certificari iso, procesul va fi mult mai scurt, pentru ca fimra de cretificare va avea deja dosarul vostru complet. In cadrul recertificarii iso se verifica daca sistemul a ramas cel putin la acelasi nivel, dar de preferat este sa fie imbunatatit de la an la an, si apoi se elibereaza o certificare noua.

Mai mult, aceste certificari iso eliberate, fie in domeniul managementului functional, protectiei mediului ori sigurantei si sanatatii in munca, certifica profesionalismul unei companii, nu doar in fata clientilor, dar si in fata potentialilor parteneri de afaceri. Companiile, indiferent de domeniul de activitate au nevoie de aceste certificari, daca vor sa se diferentieze de concurenta si sa castige increderea partenerilor si a clientilor deopotriva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *